Anestezia dentara in timpul sarcinii. Sfatul medicilor!

Printre vizitele la medicul ginecolog, o femeie gravidă trebuie să-și facă timp să ajungă și la un doctor stomatolog. Efectuarea unui control stomatologic în timpul sarcinii este necesară și importantă pentru sănătatea dentară a unei viitoare mămici. Nu numai că poți apela la curățarea danturii și la procedurile de umplere a cavității înainte ca fătul să se nască, dar medicul dentist te poate ajuta cu orice simptome pe care le poți experimenta pe timpul sarcinii. Este o perioadă crucială din viața unei femei, atunci când poartă în pântece un copil, iar menținerea sănătății orale este legată direct de sănătatea generală.
Află de la Baby Stem dacă există sau nu riscuri atunci când apelezi la anestezia dentară în sarcină:

Anestezia dentară în sarcină

Dacă ești însărcinată și ai nevoie de o intervenție dentară, nu trebuie să-ți faci griji asupra siguranței medicamentelor anestezice pe care medicul dentist le poate utiliza în timpul procedurii. Sunt de fapt sigure, atât pentru tine, cât și pentru copil. Un studiu a arătat că anestezia dentară este sigură în timpul sarcinii deoarece această nu provoacă pierderi de sarcină, defecte congenitale, prematuritate sau chiar pierderea în greutate a copilului. Nu există niciun risc dacă doctorul tău stomatolog va apela la anestezice, deoarece acestea nu sunt dăunătoare organismului în timpul sarcinii.

Efecte adverse la anestezia locală

Anestezicele locale sunt, în general, sigure și, de obicei, nu provoacă efecte secundare, în afară de unele furnicături pe măsură ce senzația dispare. Cu toate acestea, dacă vi se administrează prea mult sau dacă injecția merge într-o venă în loc de țesut, este posibil să aveți mai multe efecte secundare, cum ar fi:
· presiune în urechi
· ameţeală
· amorţeală
· spasm
· un gust metalic în gură
anestezie stomatologica in sarcinaÎn cazuri extrem de rare care implică doze foarte mari, anestezia poate provoca:
· convulsii
· scăderea tensiunii arteriale
· ritm cardiac încetinit
· probleme de respirație
Știm că viața copilului tău este primordială, de aceea, Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare performante, prin colaborarea cu Seracell, banca numărul 1 în Germania, care dispune de două dintre cele mai importante acreditări GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE. Mai multe informații găsești pe www.babystem.ro.