Anticorpi anti A în sarcină – Explicații pe înțelesul tuturor


Află ce sunt anticorpii ANTI A în sarcină

 

Cuprins

Ce sunt grupele de sânge?
Ce sunt anticorpii?
De ce sunt importante grupele de sânge și anticorpii când sunt însărcinată?

În timpul sarcinii vi se vor cere teste pentru a vă afla grupa de sânge și pentru a vedea la ce grupe de sânge aveți anticorpi. Aceste teste sunt efectuate în mod normal la începutul sarcinii și, din nou, în ultimele trei luni.

Acest articol explică de ce sunt grupele de sânge și anticorpii importanți în timpul sarcinii. De asemenea, vei afla detalii despre prevenirea anticorpilor care pot provoca icterul copiilor.

 
Ce sunt grupele de sânge?

Celulele roșii din sânge sunt cele mai frecvente celule din fluxul sanguin. Acestea poartă oxigenul pe care îl respirați în tot corpul. Celulele roșii au substanțe chimice naturale de suprafață care alcătuiesc grupele noastre de sânge. Aceste grupe de sânge sunt moștenite de la părinții.

Cele patru grupe principale de sânge sunt grupa O, grupa A, grupa B și grupa AB. Dar, de asemenea, aveți un alt grup sanguin numit D (numit și RH). Poate fi D pozitiv [RH pozitiv] sau D negativ [RH negativ]. De exemplu, ai putea fi grupa A, D pozitivă sau grupa A, D negativ.

 
Ce sunt anticorpii?

Anticorpii sunt apărarea naturală a corpului împotriva oricărui lucru care este diferit de tine. De exemplu, un virus, un vaccin sau o altă grupă de sânge. Acestea fac parte din sistemul imunitar și protejează corpul împotriva invaziilor dăunătoare, cum ar fi infecțiile. Poți forma anticorpi dacă celule sanguine cu altă grupă de sânge intră în fluxul sanguin. Acest lucru se poate întâmpla din cauza unei transfuzii cu sânge sau în timpul sarcinii. Cum se formează acești anticorpi în timpul sarcinii?

Câteva dintre celulele sângelui copilului se pot „scurge” în sângele tău în timpul sarcinii. Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când copilul se naște. Dacă grupa de sânge a copilului este diferită de a ta, sistemul imun poate produce anticorpi. Acest lucru este rar. Doar aproximativ trei din 100 de femei gravide dezvoltă anticorpi, iar cele mai multe dintre aceste situații sunt inofensive.

 
De ce sunt importante grupele de sânge și anticorpii când sunt însărcinată?

Există trei motive principale:

H5 1. Dacă ai nevoie de o transfuzie de sânge

Dacă ai nevoie de o transfuzie de sânge, sângele selectat. trebuie să fie grupa de sânge corectă. De asemenea, trebuie să fie potrivirea perfectă pentru orice anticorpi ai avea.

H6 2. Pentru a te asigura că atât tu, cât și copilul, obțineți un tratament corect

Dacă testele arată că ai făcut anticorpi pentru sângele copilului tău, bebelușul poate avea nevoie de un tratament suplimentar.

anticorpi anti a in sarcinaÎn concluzie, anticorpii sunt, în general, inofensivi, dar pot trece de la fluxul tău de sânge în sângele bebelușului. Din acest motiv, doctorul îți va cere să faci analizele uzuale și câteva teste suplimentare dacă este necesar.

Ai grijă de sănătatea bebelușului tău și informează-te despre recoltarea celulelor stem.
Baby Stem vă oferă un serviciu medical unic pe piața din România, respectiv cea mai inovatoare şi performantă tehnologie de stocare, dezvoltată de Cells4Life.
Află mai multe detalii și avantajele stocării celulelor stem la naștere de aici https://www.babystem.ro/celule-stem.

Voteaza Anticorpi anti A în sarcină – Explicații pe înțelesul tuturor: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile