Află ce sunt anticorpii ANTI A în sarcină

 

Cuprins

Ce sunt grupele de sânge?
Ce sunt anticorpii?
De ce sunt importante grupele de sânge și anticorpii când sunt însărcinată?

În timpul sarcinii vi se vor cere teste pentru a vă afla grupa de sânge și pentru a vedea la ce grupe de sânge aveți anticorpi. Aceste teste sunt efectuate în mod normal la începutul sarcinii și, din nou, în ultimele trei luni.

Acest articol explică de ce sunt grupele de sânge și anticorpii importanți în timpul sarcinii. De asemenea, vei afla detalii despre prevenirea anticorpilor care pot provoca icterul copiilor.

 
Ce sunt grupele de sânge?

Celulele roșii din sânge sunt cele mai frecvente celule din fluxul sanguin. Acestea poartă oxigenul pe care îl respirați în tot corpul. Celulele roșii au substanțe chimice naturale de suprafață care alcătuiesc grupele noastre de sânge. Aceste grupe de sânge sunt moștenite de la părinții.

Cele patru grupe principale de sânge sunt grupa O, grupa A, grupa B și grupa AB. Dar, de asemenea, aveți un alt grup sanguin numit D (numit și RH). Poate fi D pozitiv [RH pozitiv] sau D negativ [RH negativ]. De exemplu, ai putea fi grupa A, D pozitivă sau grupa A, D negativ.

 
Ce sunt anticorpii?

Anticorpii sunt apărarea naturală a corpului împotriva oricărui lucru care este diferit de tine. De exemplu, un virus, un vaccin sau o altă grupă de sânge. Acestea fac parte din sistemul imunitar și protejează corpul împotriva invaziilor dăunătoare, cum ar fi infecțiile. Poți forma anticorpi dacă celule sanguine cu altă grupă de sânge intră în fluxul sanguin. Acest lucru se poate întâmpla din cauza unei transfuzii cu sânge sau în timpul sarcinii. Cum se formează acești anticorpi în timpul sarcinii?

Câteva dintre celulele sângelui copilului se pot „scurge” în sângele tău în timpul sarcinii. Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când copilul se naște. Dacă grupa de sânge a copilului este diferită de a ta, sistemul imun poate produce anticorpi. Acest lucru este rar. Doar aproximativ trei din 100 de femei gravide dezvoltă anticorpi, iar cele mai multe dintre aceste situații sunt inofensive.

 
De ce sunt importante grupele de sânge și anticorpii când sunt însărcinată?

Există trei motive principale:

H5 1. Dacă ai nevoie de o transfuzie de sânge

Dacă ai nevoie de o transfuzie de sânge, sângele selectat. trebuie să fie grupa de sânge corectă. De asemenea, trebuie să fie potrivirea perfectă pentru orice anticorpi ai avea.

H6 2. Pentru a te asigura că atât tu, cât și copilul, obțineți un tratament corect

Dacă testele arată că ai făcut anticorpi pentru sângele copilului tău, bebelușul poate avea nevoie de un tratament suplimentar.

anticorpi anti a in sarcinaÎn concluzie, anticorpii sunt, în general, inofensivi, dar pot trece de la fluxul tău de sânge în sângele bebelușului. Din acest motiv, doctorul îți va cere să faci analizele uzuale și câteva teste suplimentare dacă este necesar.

Ai grijă de sănătatea bebelușului tău și informează-te despre recoltarea celulelor stem.
Baby Stem vă oferă un serviciu medical unic pe piața din România, respectiv cea mai inovatoare şi performantă tehnologie de stocare, dezvoltată de Cells4Life.
Află mai multe detalii și avantajele stocării celulelor stem la naștere de aici https://www.babystem.ro/celule-stem.Voteaza Anticorpi anti A în sarcină – Explicații pe înțelesul tuturor: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile