Anunțarea sarcinii: Când este momentul potrivit și idei funny prin care anunți că ești însărcinată

Pentru multe cupluri dornice să își întemeieze o familie, semnul pozitiv la testul de sarcină este aproape la fel de entuziasmant – sau poate chiar mai mult decât atât – ca un bilet câștigător la loterie. Și la fel ca și câștigarea la loterie, primul lucru pe care vrei să-l faci este să le dai vestea familiei, prietenilor și lumii întregi!

Dar, o sarcină se știe că vine cu anumite riscuri atât pentru gravidă, cât și pentru făt. Riscul de avort spontan este ridicat, mai ales dacă există anumite antecedente de sarcini pierdute, ai peste 35 de ani sau suferi de anumite probleme medicale. Așadar, anunțarea sarcinii în familie este un moment important, dar și delicat. 

Anunțarea sarcinii, când este momentul potrivit?

Cu siguranță primul lucru care îți vine să-l faci odată ce testul de sarcină a ieșit pozitiv este să anunți familia de venirea unui nou membru. Chiar dacă primul instinct este acela de a telefona celor dragi, înțelept ar fi să mergi mai întâi la medic pentru a-ți confirma sarcina și pentru a vedea că totul decurge normal. 

În primul trimestru de sarcină există un risc mare de avort spontan, acesta fiind motivul pentru care inclusiv medicii recomandă așteptarea primului trimestru înainte de a anunța prietenii și angajatorul. În acest articol găsești 8 lucruri pe care le poți face pentru a reduce riscul de avort spontan.

anuntarea sarcinii

Decizia asupra anunțării sarcinii este personală, așadar este bine să țineți cont de ceea ce vă doriți. Anunțarea sarcinii de la bun început vine cu avantajul de a primi recomandări din partea apropiaților referitor la ce medic ginecolog să mergi, sfaturi și sprijin cu privire la simptomele neplăcute din primul trimestru. Dacă în schimb, vreți să așteptați o perioadă cu privire la anunțarea sarcinii, acest lucru te va feri de sfaturi și discuții pe care poate nu ai vrea să le porți încă de la început.

Anunțarea sarcinii în familie poate fi făcută mult mai devreme, chiar în primul trimestru de sarcină, dacă nu există un istoric de avort spontan, iar medicul vă confirmă că lucrurile merg bine. 

Vrei să afli mai multe despre recoltarea de celule stem la naștere?

Idei de mesaje să anunți că ești însărcinată

Acum, de îndată ce sunteți gata să spuneți lumii despre vestea minunată, este timpul să găsiți cea mai bună variantă de anunțare a sarcinii. Înainte de a anunța pe toată lumea, într-un mod unic, cel mai bine este să împărtășiți personal vestea ambelor familii. Dacă acest lucru nu este posibil, sunați-i și anunțați-i. Se pot simți afectați dacă află despre sarcina ta împreună cu toți ceilalți, printr-un mesaj pe social media de exemplu. 

Există o mulțime de moduri de a vă anunța sarcina. Am adunat câteva idei de anunțuri despre sarcină, care sunt atât amuzante, cât și elegante, încât fără îndoială, veți găsi una care se potrivește stilului vostru:

Animalul de companie. Dacă aveți un animal de companie, cățel sau pisică, acesta poate fi personajul principal al scenariului. Cele mai multe cupluri care au făcut un astfel de anunț au agățat de gâtul cățelului un simbol care anunță venirea pe lume a unui bebeluș, de exemplu o suzetă sau un costumaș pe care scrie Big Brother. Animalele de companie sunt amuzante, deoarece nu au nicio idee despre ce se întâmplă, iar momentul va fi deopotrivă emoționant și distractiv.

anuntarea sarcinii

Lucruri mici. Există părinți care au ales să-și anunțe familia și prietenii de venirea pe lume a copilului prin alăturarea unui obiect care simbolizează prezența unui copil. De exemplu, un cuplu de părinți care purtau ochelari au asociat celor două pereche o pereche de ochelari mai mici sau alți părinți au ales să facă un anunț prin alăturarea unei cești mai mici alături de cele două căni de cafea ale lor. Se pot folosi absolut orice obiecte sau lucruri care vă caracterizează de la șosete, pantofi, căciuli, biciclete, în funcție de ceea ce vă reprezintă mai mult pe voi ca și cuplu.

Jucării. Jucăriile de pluș, piesele de lego, cuburile cu litere, puzzle-urile sunt câteva dintre jucăriile ce pot fi folosite pentru a face anunțul cel mare. Ai nevoie doar de puțină imaginație pentru a le introduce într-o poză reprezentativă. La o scurtă căutare pe internet vei găsi o mulțime de viitori părinți care au făcut un astfel de anunț.

Fratele sau sora mai mare. Dacă nu este vorba de primul copil, atunci anunțul ar fi minunat să-l includă pe fratele sau sora mai mare. Există atât de multe fotografii uimitoare ale anunțurilor cu frați. Mai ales dacă sunt mai mari, ei se vor simți extraordinar pentru că se simt incluși în veștile minunate și există o mulțime de variante de a anunța noua sarcină. 

anuntarea sarcinii

Obiecte specifice. Testul de sarcină este fără îndoială obiectul cel mai folosit în fotografiile de anunțarea sarcinii. În mod cert este și cel mai concludent, însă la fel de bine puteți folosi prima ecografie, calendarul cu data/luna când bebelușul urmează să vină, o carte despre sarcină, un biberon, scutece sau un tricou cu mesaj. 

Vrei să afli mai multe despre recoltarea de celule stem la naștere?

Datorită rețelelor de socializare, s-au răspândit și multiplicat modurile de a anunța sarcina devenind din ce în ce mai creative. Cu toate aceastea, știm că îți dorești de la bun început tot ceea ce este mai bine pentru copilul tău. De aceea, dacă ai aflat că vei fi mamă, măsurile de siguranță, prevenție și îngrijire sunt deosebit de importante. La fel ca și alegerea unui viitor sigur în ceea ce privește sănătatea copilului tău, alegând recoltarea celulelor stem la naștere