Apa minerală în sarcină


Apa minerală în sarcină. Este interzisă sau nu?

Cuprins

 • Ce este apa minerală?
  Avantajele apei minerale
  Consumă apă minerală în sarcină cu moderație
  O dietă echilibrată

  Apa minerală este o alegere sănătoasă și fără calorii, în timpul sarcinii. Acesta conține niveluri mai ridicate de minerale naturale decât apa de la robinet și poate fi, de asemenea, carbonatată în mod natural. Femeile gravide au nevoie de minerale și de hidratare, făcând din apa minerală o alegere mai bună decât băuturile răcoritoare sau băuturile dense.

  Ce este apa minerală?

  Prin definiție, apa minerală este infuzată în mod natural sau artificial cu săruri minerale sau gaze prin carbonare. Termenul „apă minerală naturală” este reglementat puțin diferit; trebuie să fie obținută direct dintr-o sursă subterană și nu poate fi supusă nici unui tratament, cu excepția carbonării sau a îndepărtării fierului sau a manganului. Apele minerale naturale conțin oricare minerale aflate în mod natural atunci când sunt extrase din sursă, inclusiv calciu, fier, sodiu și potasiu.

  Avantajele apei minerale

  Femeile gravide sunt sfătuite să bea aproximativ 12 cești de lichid pe zi. Adevăratul beneficiu al apei minerale – sau al apei în general – este lipsa de calorii și capacitatea de a te menține hidratată în timpul sarcinii. Femeile însărcinate au, de asemenea, o nevoie crescută de calciu și fier, care se găsesc în cantități mai mari în apele minerale în comparație cu apa uzată de la robinet. Un studiu publicat în 2003 a constatat că consumarea unei mărci de apă minerală naturală ajută în prevenirea deficienței de fier în timpul sarcinii.

  Atunci când compari apa minerală cu apa de la robinet, trebuie să îți amintești că diferitele surse de apă și reglementările locale vor afecta nivelurile de minerale ce se găsesc în apa provenită de la robinetul tău.

  Un alt avantaj al consumului de apă minerală carbogazoasă este diminuarea perioadei de greață și vărsături, iar bulele răcoritoare pot ajuta la ameliorarea poftelor.

  Consumă apă minerală în sarcină cu moderație

  Un lucru important este faptul că apa minerală poate conține niveluri mai mari de sodiu, așa că verifică eticheta nutrițională pentru marca de apă pe care o bei. Excesul de sodiu poate duce la retenție de lichide, deci dacă te confruntați cu umflături, apa curată poate fi cea mai bună alegere.

  În ceea ce privește nivelurile de calciu și fier, apa minerală este suficient de slab mineralizată încât, chiar dacă ai consumat 8 cești pe zi, încă nu ai fi respectat cerința medie estimată.

  Prin urmare, obținerea excesului de calciu sau fier prin intermediul apei minerale nu reprezintă o preocupare.

  O dietă echilibrată

  apa minerala interzisa in timpul sarciniiExcesul de creștere în greutate în timpul sarcinii îți poate crește riscul de complicații. O modalitate de a preveni excesul de greutate înseamnă renunțarea la băuturile dulci. Apa minerală și de la robinet îți hidratează corpul fără a adăuga calorii din suc, ceai dulce sau alte băuturi îndulcite.. O alternativă este apa minerală aromatizată. Combinarea apei minerale cu un strop de suc, mentă, fructe proaspete, lămâi sau ierburi este un mod gustos pentru a te hidrata în timp ce consumi mai puține calorii.

  Consumă cât mai multă apă în sarcină și nu uita că poți întotdeauna alterna între apa minerală și plată.