Aquagym pentru gravide: Descoperă beneficiile acestei forme de miscare!

Cuprins

Sportul în timpul sarcinii este binevenit, însă trebuie făcut cu mare atenție. Un tip de efort fizic recomandat pentru gravide este pilates. Acesta oferă multe beneficii viitoarelor mămici. Citește în continuare și află de ce ar trebui să începi să faci pilates chiar acum.

 1.  Pilates întărește mușchii abdominali

Un hormon eliberat în timpul sarcinii numit relaxină determină ligamentele care leagă oasele să devină mai flexibile, făcându-te mai predispusă la dureri pelviene și dureri de spate. Întărirea mușchilor abdominali va ajuta la contracararea unei elasticități mult prea intense, astfel încât este mai puțin probabil să dezvolți dureri de pelvis și de spate.  

2.  Pilates susține peretele pelvin

Greutatea bebelușului și modificările hormonale pot slăbi mușchii pelvieni. Pilates te poate ajuta să întărești această parte a corpului care se află sub nivelul pelvisului pentru a susține vezica urinară și pentru a reduce riscul de incontinență care se poate dezvolta în timpul sau după sarcină.

 3.  Pilates te ajută să-ți controlezi respirația

Cum să-ți controlezi respirația este un aspect cheie în toate clasele de Pilates.Pilates te va învăța cum să inspiri și să expiri corect astfel încât sarcina să se dezvolte normal. Rigiditatea în partea superioară a spatelui care se dezvoltă pe măsura creșterii abdomenului poate bloca respirația profundă, astfel încât exercițiile precum deschiderea brațelor vor ajuta la menținerea flexibilității în această zonă.

 4.  Pilates îmbunătățește echilibrul

Odată cu înaintarea în sarcină, centrul tău de greutate se schimbă, și astfel, te vei simți poate dezechilibrată în anumite posturi. Pilates te va ajuta să-ți găsești echilibrul. Folosește o minge de pilates și așează-te pe ea, stând cu spatele drept.  Rămâi în această poziție pentru câteva secunde apoi repetă de câteva ori. În acest fel, îți vei da seama care este punctul tău de echilibru și îți va fi mult mai ușor pe toată durata sarcinii.

 5.  Pilates te ajută să-ți menții greutatea normală

Este normal să câștigi greutate pe tot parcursul sarcinii, totuși dacă o femeie pune mai mult decât greutatea recomandată, are un risc crescut de diabet gestațional. Efectuarea constantă a unui exercițiu foarte simplu te poate ajuta să controlezi creșterea în greutate în timpul sarcinii.

Exercițiul „Cat-Camel” este o modalitate excelentă de a menține mobilitatea coloanei vertebrale, de a întinde mușchii care se deplasează de-a lungul coloanei vertebrale și de a lucra muschii abdominali. Astfel, stai în genunchi și plasează palmele pe podea la nivel cu umerii. Acum împinge partea lombară spre interior, iar apoi spre exterior.

Practicând constant exerciții de Pilates, vei rămâne într-o formă foarte bună pe tot parcursul sarcinii, iar stresul nu te va afecta. 

 

Voteaza Aquagym pentru gravide: Descoperă beneficiile acestei forme de miscare!: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile