Au fost identificate celulele stem care pot ajuta în tratamentul infertilității

Celulele stem rare descoperite în testicul, care produc o proteină numită biomarker Pax7 ajută la formare unor noi celule spermatice și  pot deține cheia pentru tratamentul infertilității,este concluzia cercetprii inițiate de oamenii de știință de  la UT Southwestern Medical Center.

Cercetatorii studiază infertilitatea au constatat că, spre deosebire de alte tipuri similare de celule care se dezvolta în spermă, celulele stem care exprimă Pax7 pot supraviețui tratamentului cu medicamente toxice și radiații. În cazul în care concluziile se adeveresc și la oameni (studiul a fost realizat de cobaii de laborator), în cele din urmă ele ar putea duce la noi strategii pentru a restabili sau pentru a proteja fertilitatea la bărbații care urmează un tratament anticancer.

„Din păcate, multe tratamente pentru cancer au un impact negativ asupra fertilității. Aceasta a devenit o preocupare în rândul pacienților cu cancer„, a declarat dr Diego H. Castrillon, profesor de patologie. Celulele stem Pax7  s-au dovedit foarte rezistente la tratamente pentru cancer, sugerând că acestea ar putea fi celulele responsabile de recuperarea fertilității în urma unor astfel de tratamente.

 

Voteaza Au fost identificate celulele stem care pot ajuta în tratamentul infertilității: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile