Au voie gravidele să consume ciuperci în timpul sarcinii? Iată ce spun specialiștii

Când sunt gătite bine, ciupercile sunt atât de gustoase încât nu le poți rezista. Ele pot fi adăugate în salate, supe, pizza, dar și în preparate picante. Ciupercile proaspete sunt chiar mai bune datorită nivelului lor scăzut de calorii. Vestea bună este că ciupercile sunt permise în timpul sarcinii, mai puțin cele brute. De asemenea, nu toate ciupercile sunt comestibile și este bine să știi să faci diferența.
Baby Stem îți oferă informații despre consumul ciupercilor în timpul sarcinii:

Conțin vitamina B

Ciupercile reprezintă o sursă naturală de unde îți poți extrage vitamina B, inclusiv tiamina (B1), riboflavina (B2), niacinul (B3) și acidul pantotenic (B5) care sunt benefice atât pentru tine cât și pentru fătul tău. Tiamina și niacinul ajută la dezvoltarea creierului copilului, ameliorează oboseala și sporesc energia. Riboflavina ajută la menținerea sănătății pielii, îmbunătățește vederea și dezvoltă oasele și mușchii. Acidul pantotenic previne problemele digestiei.

Sunt bogate în vitamina D

Deficitul de vitamina D în timpul sarcinii cauzează oboseală, dureri de spate, slăbiciune osoasă și depresie. Adăugarea ciupercilor în dieta ta îți poate oferi un surplus de vitamina D benefică organismului. Ajută la absorbția calciului în organism și la formarea oaselor și dinților copilului.

Ciupercile conțin fibre și proteine

Proteina este necesară pentru dezvoltarea generală a copilului, deoarece contribuie la masa musculară, iar fibrele ajută la prevenirea condițiilor iritabile cum ar fi constipația și oboseala, menținându-te activ și gata pentru o naștere ușoară.

Este bogat în fier

ciuperci in timpul sarciniiCorpul tău necesită mai multă hemoglobină, deoarece volumul sângelui crește în timpul sarcinii. Ciupercile sunt o sursă excelentă de unde îți poți extrage fierul ajutând la producerea hemoglobinei și a globulelor roșii atât la mamă, cât și la făt.
În parteneriat cu una dintre cele mai mari companii de servicii medicale (recoltare şi stocare celule stem) din Marea Britanie, Baby Stem va oferi un serviciu medical unic pe piaţa din România, respectiv cea mai inovatoare şi performantă tehnologie de stocare cu patent propriu, dezvoltat de Cells4Life. Viața copilului tău este cea mai importantă, de aceea noi dorim să îți oferim cele mai bune servicii. Mai multe informații găsești pe www.babystem.ro.

Voteaza Au voie gravidele să consume ciuperci în timpul sarcinii? Iată ce spun specialiștii: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile