Avocado in timpul alaptarii: Este acesta daunator pentru bebelus ?

Avocado in timpul alaptarii: Este acesta daunator pentru bebelus ?

Cuprins

    • Este sigur consumul de avocado în timpul alăptării?

 

    • Beneficiile consumului de avocado în alăptare

Avocado are un gust unic pe care multe femei îl adoră, iar cele care alăptează nu fac excepție! De aceea, ca proaspătă mămică, ai putea dori să incluzi câteva avocado în alimentația ta. Și, în timp ce te bucuri de gustul delicios al acestor fructe, ai putea să afli mai multe despre orice avertisment sau orice beneficiu asupra sănătății pe care le poate avea asupra mamelor care alăptează.

Este sigur consumul de avocado în timpul alăptării?

Da, poți include avocado în alimentația ta în timp ce alăptezi nou-născutul. În fapt, majoritatea medicilor recomandă adăugarea fructelor în micul dejun sau în gustări în perioada alăptării, deoarece acestea oferă multe beneficii pentru sănătate, nu numai pentru tine, ci și pentru creșterea și dezvoltarea nou-născutului. Asigură-te că mânânci avocado în cantități potrivite.

Beneficiile consumului de avocado în alăptare

1. Ajută la dezvoltarea neurologică a nou-născutului

Fructul de avocado conține cantități mari de grăsimi monosaturate, care sunt grăsimi sănătoase, în special pentru nou-născuți. Consumul de fructe oferă copilului tău o grăsime sănătoasă care ajută la absorbția vitaminelor solubile în grăsimi, cum ar fi vitaminele K, A, E și D. Aceste minerale promovează creșterea și dezvoltarea neurologică a bebelușului. DHA este un acid gras omega-3 prezent în avocado. Acesta ajută la dezvoltarea normală a copilului și îmbunătățește vederea.

2. Ajută la digestie

Avocado îți oferă aproximativ 40% din necesarul zilnic de fibre per porție. Fibrele solubile și insolubile din acest fruct nutritiv îmbunătățesc digestia în timp ce alăptezi copilul. De asemenea, poți preveni indigestia sau constipația mâncând un avocado pe zi.

3. Ajută la controlul greutății

Consumul de avocado în timpul alăptării aduce valoarea nutrițională alimentației tale și te ajută să îți controlezi poftele culinare. Fiind atât de sățios, obișnuința de a mai ronțăi ceva după va dispărea, iar sileuta ta va reveni la normal.

4. Tratează artrita

Beneficiile antiinflamatorii ale fructului de avocado ajută în tulburările de sănătate care rezultă din inflamația țesuturilor și a mușchilor, dar și durererile la nivelul articulațiilor din timpul alăptării. Cantitatea mare de flavonoide, carotenoide, fitochimice și fitosterol din fruct îl face un excelent anti-artritic, prevenind durerea și umflarea rezultate din cauza artritei.

5. Ajută la sănătatea orală

Consumul de avocado împiedică respirația urât mirositoare. Flavonoidele și proprietățile antibacteriene ale fructelor ucid bacteriile din gură în mod eficient și promovează o bună igienă orală.

De asemenea, consumul de fructe previne riscul de apariție a cancerului oral.

Asadar, nu ezita sa introduci avocado în alimentatia ta.

 

Voteaza Avocado in timpul alaptarii: Este acesta daunator pentru bebelus ?: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile