Avortul spotan: 3 lucruri ESENŢIALE de ştiut pentru gravide!

Curpins

 

Ce este avortul spontan?

Avortul spontan reprezintă întreruperea sarcinii înainte de a 20a săptămână de la concepere, în mod neprevăzut, acest lucru datorându-se unei cauze naturale, fără nicio altă intervenţie chirurgicală.

Avorturile spontane se produc în mod destul de frecvent, 1 din 4 femei gravide ajung să treacă prin această problemă şi să piardă sarcina. De asemenea, avortul spontan în stadiul mic de dezvoltare este des întâlnit la femeile care nu aflaseră încă de sarcină.

Cauzele avortului spontan

Principala cauză este dată de anomaliile cromozomiale care apar în decursul formării oului. În cele mai multe cazuri, avortul spontan este cauzat de o anomalie genetică sau cromozomială, nepunând, din fericire, în pericol următoarea sarcină. În majoritatea situațiilor în care are loc un avort spontan nu exista o explicaţie clară a cauzlor pierderii sarcinii. Riscul de avort spontan este redus semnificativ după săptămână 12 de sarcină sau după detectarea zgomotelor cardiace.

Semne de avort spontan

În sarcina mică sângerarea de nidație este normală, dar dacă începi să simți crampe similare celor de la menstruație, dureri abdminale severe și sângerare este posibil să se producă un avort spontan și trebuie să îți anunți medicul care în urma consultului poate observa o dilatare a colului uterin ceea ce denotă un avort spontan. Dacă ai suferit un avort spontan într-o sarcină mică este posibil să nu ai nevoie de tratament medical, dar în alte cazuri este nevoie de un chiuretaj care să curețe țesutul embrionar.

 

avort spontanBaby Stem are grijă să fie alături de tine și pe perioada sarcinii, dar și în problemele care pot apărea după. Pentru că există foarte multe boli care pot fi vindecate prin recoltarea de celule stem, asigură-te că te informezi foarte bine despre acest proces și afli dacă este potrivit pentru tine.

Fiind singurul partener exclusiv al Seracell în România, Baby Stem poate feri bebelușul tău de până la 40 de boli grave, doar prin recoltarea și stocarea de celule stem în cele mai înalte standarde. Pentru mai multe detalii vizitează www.babystem.ro

Nota pentru Avortul spotan: 3 lucruri ESENŢIALE de ştiut pentru gravide!: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile