Un băiat de șapte ani de la Wimbledon va călători în America pentru un tratament nou, care va implica o transfuzie a celulelor stem din sângele ombilical al fratelui său pentru a repara daunele asupra creierului său și astfel va avea o a doua șansă la viață.

Jay Shetty suferă de o formă rară de paralizie cerebrală și de autism încă de când era bebeluș, ceea ce înseamnă că nu poate merge, nu poate vorbi și nu poate sta nesupravegheat.

El a fost acum selectat pentru un studiu clinic de pionierat la Universitatea Duke Medical Center cu Cells4Life.

Familia sa va călători în America pe 11 martie pentru o săptămână de tratament. Autoritatea pentru Alimente și Medicamente din America a acordat permisiunea Universității Duke în octombrie 2017, de a oferi terapie cu sânge din cordonul ombilical copiilor cu afecțiuni neurologice. Proprietățile unice ale celulelor stem care se găsesc în mediul ombilical reprezintă pentru terapia fratelui doar o potrivire parțială.

Părinții lui Jay, Shilpa și Raj Shetty, aveau o singură dorință în momentul în care au decis să păstreze cele două celule stem ale celui de-al doilea copil Kairav, aceea dorință fiind să schimbe parcursul vieții lui Jay, iar această dorință s-a împlinit. Mama lui speră că tratamentul îi va permite într-o bună zi să meargă, să alerge și poate chiar să o îmbrățișeze pentru prima dată.

Doamna Shetty, în vârstă de 40 de ani, care locuiește pe strada Inner Park împreună cu cei doi fii și soți, a declarat: „Suntem foarte entuziasmați să participăm la acest tratament revoluționar oferit de Dukes, văzând rezultatele preliminare pozitive pe care le-a arătat printre bolnavii de paralizie cerebrală. Orice îmbunătățire a calității vieții lui Jay ar avea un efect enorm de benefic nu numai asupra lui ci asupra vieții noastre de familie. Vom vedea cu siguranță îmbunătățiri, dar asta depinde de corpul lui Jay si cum va asimila acest tratament.”

Domnul și doamna Shetty au spus că au așteptat ca acest tratament să se concretizeze timp de doi ani și jumătate, după ce au contactat Universitatea Duke în 2015 la sfârșitul sarcinii doamnei Shetty.

Terapiile private în Londra și Polonia au costat cuplul între 16.000 și 20.000 de lire sterline pe an, majoritatea banilor fiind finanțați de ei înșiși. Prin strângerea de fonduri pe care au început-o acum doi ani au reușit să strângă 26.000 de lire sterline.

Paralizia cerebrală afectează 1 din 400 de copii și peste 600.000 de persoane din Marea Britanie trăiesc cu autism.

Rezultatele acestui studiu vor fi foarte incitante și o astfel de lucrare nu ar fi fost posibilă fără părinții care au ales să aiba o bancă cu sângele prețios al copiilor lor de la naștere și să sprijine tratamente inovatoare.

Baby Stem este partenerul exclusiv al Seracell în România. Seracell are peste 1000 de tratamente cu celule stem, iar peste 100 de pacienți apelează anual la serviciile acestora.

Sursa: http://www.wimbledonguardian.co.uk/news/16068021.7_year_old_boy_from_Wimbledon_will_travel_to_America_for_new_ground_breaking_treatment/Voteaza Băiatul de 7 ani de la Wimbledon va călători în America pentru un tratament nou: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile