Balonarea in primul trimestru de sarcina este normala?

 Balonarea in primul trimestru de sarcina este normala?

 

Balonarea poate fi unul dintre cele mai frecvente și mai puțin fermecătoare simptome de sarcină, apărând chiar din primul trimestru de sarcină și care va persista, cel mai probabil, pe toată durata sarcinii până în ziua nașterii.

Află totul despre balonare din articolul de mai jos!

 

Cuprins

 

Ce cauzează balonarea în timpul sarcinii?

 

Ar putea părea că pantalonii încep să se simtă strâmți de îndată ce testul de sarcină va deveni pozitiv – acest fapt se întâmplă datorită hormonului de sarcină numit progesteron. În timp ce progesteronul este esențial pentru menținerea unei sarcini sănătoase (este, în definitiv, hormonul sarcinii), acesta declanșează și trio-ul atât de încântător: balonarea, umflarea și mișcarea gazelor în stomac.

Progesteronul determină relaxarea țesutului muscular neted în corpul tău (inclusiv în tractul gastro-intestinal). Acest lucru încetinește digestia, ajutând la reținerea substanțelor nutritive din alimentele pe care le consumi. Astfel, nutrienții din alimente au mai mult timp pentru a intra în fluxul sanguin și pentru a ajunge la copil.

Aceasta este vestea bună. Vestea proastă este că această digestie mai lentă atunci când ești gravidă te poate face să te simți „umflată” și să experimentezi crampe abdominale.

Mai mult, uterul care se extinde pune presiune din ce în ce mai mare asupra rectului, ceea ce poate provoca un șoc în controlul mușchilor și poate duce la trecerea unor vânturi serioase.

 

Ce trebuie să știi despre balonarea în timpul sarcinii

 

pregnant-woman_1150-8342Balonarea este un simptom pe care l-ai experimentat acut în primul trimestru de sarcină și pe care îl vei experimenta tot mai des pe parcursul acesteia. Cel mai probabil, senzația de balonare este posibil sa se agraveze pe măsură ce uterul va continua sa se extindă și să apese pe stomac și intestine. Este un pic de durere pentru tine (literalmente), dar bucură-te să știi că bebelușul tău nu este deranjat de disconfortul cauzat și nici de celelalte simptome de sarcină pe care le experimentezi (salut, greață).

 

Informează din timp de tot ce ține de tine și bebelușul tău în timpul sarcinii și după. Află totul despre stocarea celulelor stem la naștere de pe www.babystem.ro

 

Nota pentru Balonarea in primul trimestru de sarcina este normala?: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 note, media: 4,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile