Balonarea în timpul sarcinii – Descoperă cauzele și simptomele. 11 sfaturi de tratament!

Sarcina aduce cu sine schimbări majore în ceea ce privește corpul dumneavoastră, trecând prin transformări uluitoare. Însă, odata ce ați rămas însărcinată vă veți confrunta cu anumite simptome nu tocmai plăcute, precum balonarea.

Balonarea reprezintă o acumulare de gaze în abdomen, ce conduce la un disconfort major, creând senzația unui abdomen mult prea plin. Motivul acestei neplăceri? Nivelul de progesteron este mult mai ridicat pe timpul sarcinii decât în mod normal, iar acest hormon are ca efect relaxarea musculaturii, inclusiv a aceleia din zona tractului gastrointestinal rezultând o încetinire a proceselor digestive. Trebuie să știți că balonarea este una dintre cele mai comune afecțiuni resimțite de gravide, iar, din păcate, este un simptom care persistă de-a lungul întregii perioade de sarcină. În schimb, poate fi ameliorat.

Ce remedii naturiste sunt recomandate?

Multe dintre plantele folosite în tratarea homeopatică a balonării nu sunt permise în timpul sarcinii, provocând efecte adevrese. De aceea, trebuie să știți ce vă este permis și ce trebuie evitat întrebând un specialist. Baby Stem vă oferă câteva soluții naturiste pentru ameliorarea balonării, permise graviduțelor.

 1. Ceaiul de mentă – acționează ca un analgezic și împotriva balonării și gazelor intestinale
 2. Ceaiul de păpădie – stimulează funcţiile bilei, astfel că anumite alimente nu îţi vor mai crea neplăceri după masă
 3. Apa călduță cu lămâie – lămâia îmbunătăţeşte digestia şi ajuta la eliminarea toxinelor din organism – astfel, când sunteți balonată, consumați cu încredere o ceaşcă cu apă caldă şi suc de lămâie

Soluții pentru prevenirea balonării

Există multe recomandări pentru a preveni senzația neplăcută de balonare. Mai jos am întocmit o listă cu cele mai eficiente soluții.

 • Mâncați încet, luați îmbucături mici și mestecați bine mâncarea.
 • Optați pentru porții mici, dar dese.
 • Nu vorbiți în timpul mesei pentru a evita formarea bulelor de aer in stomac.
 • Nu consumați băuturi carbogazoase, mai ales în timpul mesei.
 • Cosmumați multă apă și evitați să beți cu paiul sau direct din sticlă.
 • Evitați gumele de mestecat ce au în componență sorbitol (cunoscut şi sub numele de glucitol sau E420)
 • Evitați alimentele care pot provoca gaze, precum: fasolea, varza, sparanghelul, porumbul, alimente prăjite sau ceapa.
 • Nu fumați. Pe lângă binecunoscutele efecte negative, fumatul crește aciditatea din stomac.
 • Purtați haine lejere, care să nu vă strângă pe burtă.
 • Mâncați sănătos pentru a evita constipația ce va agrava simptomele balonării.
 • Faceți mișcare. Chiar și o simplă plimbare după masă va ajuta semnificativ digestia.

Încercați aceste metode, iar dacă rezultatele întârzie să apară, adersați-vă medicului pentru a vă prescrie un tratament în acest sens. Este foarte importantă atenția pe care vi-o acordați în această minunată etapă din viața oricărei femei. Fiecare copil este o binecuvântare, iar grija pe care o acordați sarcinii va avea rezultate asupra sănătății copilului. De aceea, este recomandat să aveți un stil de viață cât mai echilibrat și sănătos.

gravidutaOrice părinte își dorește să-i ofere ce este mai bun propriului său copil, iar sănătatea reprezintă cel mai important aspect. De aceea, puteți preveni anumite boli ale bebelușului dumneavoastră prin recoltarea de celule stem la naștere, din cordonul ombilical. O clinică specializată în stocarea de celule stem este Baby Stem, singurul partener în România al băncii de celule stem Seracell, banca numărul 1 în Germania. Baby Stem are în spate experiența germană a serviciilor de prelucrare a probelor biologice cât și a serviciilor de stocare pentru celule stem, în vederea unor viitoare tratamente în care vor fi utilizate acest tip de celule. Pentru mai multe detalii vizualizați www.babystem.ro

Nota pentru Balonarea în timpul sarcinii – Descoperă cauzele și simptomele. 11 sfaturi de tratament!: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile