De câțiva ani, se vorbește tot mai des și la noi în țara despre celulele stem și despre recoltarea acestora, dar oamenii nu sunt pe deplin lamuriti de beneficiile pe care acestea le-ar putea aduce în viitor.

Mulți părinți aleg să recolteze și să păstreze celule stem într-una din numeroasele bănci de celule stem din România sau din afara țării.

Celulele stem, o asigurare de sănătate pentru copilul tău

Celule stem au capacitatea de a se transforma și diviza și în alte tipuri de celule, acestea sunt singurele celule nespecializate din corpul oamenilor și reprezintă o revoluție în lumea medicală. De la prima recoltare de celule stem până acum s-au făcut numeroase descoperiri, iar apoi mulți alții s-au gândit să asigure sănătatea copiilor în acest mod.

Deși numărul bolilor ce pot fi vindecate cu ajutorul celulelor stem a crescut de 15 la 75, conform Mediafax, unele dintre tratamente se află încă la stadiu de experiment. Totuși celulele stem nu sunt bune pentru a vindecă orice boală gravă.

Considerate tratamentul viitorului, celule stem reprezintă o poliță de asigurare atât pentru copil, cât și pentru frații sau surorile sale, deoarece sunt mai multe șanse de vindecare în cazul unui transplant cu celule stem către o persoană compatibilă, față de un auto transplant cu celule stem.

Considerate un tratament al viitorului, celulele stem pot trata boli precum diabetul sau afecțiuni ale inimii. Celulele stem adulte sunt recoltate din corpul mamei, imediat după naștere, astfel, femeile însărcinate trebuie să se gândească din timp dacă aleg o astfel de polita de asigurare pentru copilul lor și dacă investesc în sănătatea copilului. Procedurile de prelevare a celulelor stem sunt nedureroase și sigure pentru mamă și copil.

Celule stem România

Păstrarea de celule stem în bănci de celule stem din România reprezintă o șansa la o viață sănătoasă nu doar pentru un copil, ci și pentru rudele compatibile. Problema constă în numărul mic de celule stem, iar specialistii medicali sunt de părere că și în România ar fi nevoie de o bancă unde să poți dona celule stem, așa cum există în Italia sau Spania.

Unele bănci de celule stem România recoltează și stochează sângele din cordonul ombilical în întregime. Una dintre acestea este și BabyStem care recoltează celule stem în România la aceleași standarde că și clinca germană Seracell, bancă de celule stem numărul 1 în Germania, al cărui partener este. La această clinică sângele este stocat în 6 eșantioane, dacă este posibil, 3 eșantioane ce pot fi folosite în tratamentul cu celule stem, dacă este cazul, și alte 3 eșantioane mai mici, ce vor fi utilizate pentru analize ADN sau pentru stabilirea compatibilității cu alte persoane. În felul acesta nu vei asigură doar sănătatea bebelușului tău, ci și pe cea a rudelor compatibile, în eventualitatea unei boli grave.

Alege să fii informat și pune sănătatea membrilor familiior tale pe primul loc!Nota pentru Banci de celule stem in Romania: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (4 note, media: 2,50 din 5)
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile