Banci de celule stem in Romania

De câțiva ani, se vorbește tot mai des și la noi în țara despre celulele stem și despre recoltarea acestora, dar oamenii nu sunt pe deplin lamuriti de beneficiile pe care acestea le-ar putea aduce în viitor.

Mulți părinți aleg să recolteze și să păstreze celule stem într-una din numeroasele bănci de celule stem din România sau din afara țării.

Celulele stem, o asigurare de sănătate pentru copilul tău

Celule stem au capacitatea de a se transforma și diviza și în alte tipuri de celule, acestea sunt singurele celule nespecializate din corpul oamenilor și reprezintă o revoluție în lumea medicală. De la prima recoltare de celule stem până acum s-au făcut numeroase descoperiri, iar apoi mulți alții s-au gândit să asigure sănătatea copiilor în acest mod.

Deși numărul bolilor ce pot fi vindecate cu ajutorul celulelor stem a crescut de 15 la 75, conform Mediafax, unele dintre tratamente se află încă la stadiu de experiment. Totuși celulele stem nu sunt bune pentru a vindecă orice boală gravă.

Considerate tratamentul viitorului, celule stem reprezintă o poliță de asigurare atât pentru copil, cât și pentru frații sau surorile sale, deoarece sunt mai multe șanse de vindecare în cazul unui transplant cu celule stem către o persoană compatibilă, față de un auto transplant cu celule stem.

Considerate un tratament al viitorului, celulele stem pot trata boli precum diabetul sau afecțiuni ale inimii. Celulele stem adulte sunt recoltate din corpul mamei, imediat după naștere, astfel, femeile însărcinate trebuie să se gândească din timp dacă aleg o astfel de polita de asigurare pentru copilul lor și dacă investesc în sănătatea copilului. Procedurile de prelevare a celulelor stem sunt nedureroase și sigure pentru mamă și copil.

Celule stem România

Păstrarea de celule stem în bănci de celule stem din România reprezintă o șansa la o viață sănătoasă nu doar pentru un copil, ci și pentru rudele compatibile. Problema constă în numărul mic de celule stem, iar specialistii medicali sunt de părere că și în România ar fi nevoie de o bancă unde să poți dona celule stem, așa cum există în Italia sau Spania.

Unele bănci de celule stem România recoltează și stochează sângele din cordonul ombilical în întregime. Una dintre acestea este și BabyStem care recoltează celule stem în România la aceleași standarde că și clinca germană Seracell, bancă de celule stem numărul 1 în Germania, al cărui partener este. La această clinică sângele este stocat în 6 eșantioane, dacă este posibil, 3 eșantioane ce pot fi folosite în tratamentul cu celule stem, dacă este cazul, și alte 3 eșantioane mai mici, ce vor fi utilizate pentru analize ADN sau pentru stabilirea compatibilității cu alte persoane. În felul acesta nu vei asigură doar sănătatea bebelușului tău, ci și pe cea a rudelor compatibile, în eventualitatea unei boli grave.

Alege să fii informat și pune sănătatea membrilor familiior tale pe primul loc!