Branza in timpul sarcinii : Este daunator acest aliment pentru fat?

Cuprins

În general, viitoarele mămici știu ce pot mânca în timpul sarcinii și acordă o atenție deosebită alimentației lor în toată această perioadă, evitând fructele de mare și abținându-se de la alcool. Însă, despre consumul de brânză nu se știu prea multe lucruri. Iată tot ce trebuie să știi înainte de a introduce brânza în mesele zilei.

 Poți mânca brânză în timpul sarcinii?

Brânza este o sursă excelentă de calciu, iar cu toate acestea există o întreagă discuție asupra consumului de către gravide. Unele brânzeturi nu sunt sigure în timpul sarcinii deoarece prezintă un risc mai ridicat de creștere a bacteriilor, cum ar fi listeria.

Listeria, un tip de intoxicație alimentară, poate duce la vărsături și diaree. Majoritatea oamenilor se vindecă în câteva zile, dar copiii mici și femeile însărcinate sunt mai susceptibile la listerioză, boala cauzată de bacteria listeria. Femeile gravide sunt de zece ori mai susceptibile de a fi infectate. Dacă infecția intră în sângele lor, se poate transfera la copil și poate provoca avort spontan.

De ce este pasteurizarea atât de importantă?

 

Listeria se dezvoltă la temperaturi scăzute, motiv pentru care gătirea corectă a alimentelor este atât de importantă, iar pasteurizarea este procesul de tratare termică a laptelui prin care se ucide acești agenți patogeni nocivi.

Problema cu pasteurizare este că poate ucide și bacterii bune, dar și aminoacizii, vitaminele și mineralele importante din alimente. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de brânză în timpul sarcinii, se recomandă consumul de brânză pasteurizată.

 Brânză în timpul sarcinii: Ce este sigur să mănânci

Deoarece unele brânzeturi sunt făcute cu lapte pasteurizat sau sunt gătite înainte de a fi servite, nu trebuie să excludeți complet brânza în timp ce ești însărcinată. Iată câteva dintre brânzeturile pe care le poți savura în această perioadă:

  • Brânza tare. Toate brânzeturile tari, fie că sunt făcute cu lapte pasteurizat sau nepasteurizat, sunt, în general, sigure de a fi mâncate în timpul sarcinii. Acestea nu conțin la fel de multă apă ca brânzeturile moi, ceea ce face mult mai greu pentru bacterii să crească. Astfel, poți încerca: cheddar, gouda, emmental.

  • Brânza moale, pasteurizată. Atâta timp cât sunt pasteurizate, poți încerca: cottage cheese, mozzarella, halloumi.

Evită pe cât posibil brânza mucegăită, gorgonzola sau brânza de capră.

Combinând o alimentație sănătoasă cu un stil de viață echilibrat, sarcina ta va fi în siguranță.

 

Voteaza Branza in timpul sarcinii : Este daunator acest aliment pentru fat?: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile