Cafeaua fara cofeina consumată în timpul sarcinii dauneaza copilului?

Cuprins

Cafeaua este unul dintre produsele cele mai populare din lume. Această băutură îndrăgită de majoritatea oamenilor ridică anumite întrebări: „Este sănătoasă?”, „Care sunt efectele pe termen lung?”, „Pot să beau cafea când sunt însărcinată?”

Toate aceste întrebări sunt importante și ar trebui să le găsim răspunsuri, mai ales dacă intră în discuție o sarcină. Nu este un secret că femeile ar trebui să stea departe de anumite alimente sau substanțe atunci când sunt însărcinate.

Cele mai multe studii care implică consumul de cafea în timpul sarcinii se învârt în jurul aportului de cafeină. Cu toate acestea, în acest articol, vom discuta despre consumul de cafea fără cafeină în timpul sarcinii.

 1.  Cafeaua decafeinizată conține cofeină

Doar pentru că eticheta spune că este cafea decafeinizată, nu înseamnă că boabele nu conțin cofeină. O ceașcă medie de 200 ml de cafea decafeinizată conține în continuare aproximativ 7 mg de cafeină, ceea ce este suficient pentru a avea un efect asupra copilului tău nenăscut sau asupra nou-născutului prin alăptare.

 2.  Provoacă aciditate

Punând deoparte conținutul de cofeină, cafeaua este, de asemenea, extrem de acidă. Mamele gravide raportează deja probleme cu arsuri la stomac, datorită nivelurilor crescute de progesteron. Cafeaua decafeinizată este cunoscută pentru creșterea nivelul de gastrin, un hormon în stomac care produce acid. Având în vedere că sarcina crește deja nivelulul de acid, consumul de cafea fără cafeină face ca situația să se înrăutățească.

 3.  Influențează starea mentală

În timp ce sarcina poate fi un eveniment stresant în sine, gestionarea anxietății este foarte importantă pentru sănătatea ta, dar și a bebelușului tău. Pentru a menține o minte calmă și un organism sănătos, ar trebui să eviți cu cofeina în timpul sarcinii, inclusiv cafea fără cafeină. Cofeina este un stimulent al sistemului nervos central, ceea ce poate conduce la niveluri crescute de anxietate, plus senzația de teamă.

Asadar, cafeaua decofeinizată nu este tocmai o variantă potrivită pentru femeile însărcinate față de cafeaua normală. Fii întotdeauna atentă la ingredientele alimentelor pe care le consumi pentru a preveni anumite stări neplăcute. 

 

Voteaza Cafeaua fara cofeina consumată în timpul sarcinii dauneaza copilului?: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile