Cafeaua în sarcină – Avantaje și Dezavantaje

 Pentru majoritatea dintre noi, cafeaua este una dintre plăcerile nevinovate, însă pentru viitoarele mame, cafeaua în sarcina ridică numeroase semne de întrebare.

Este foarte important să cerceta argumentele pro şi contra ale consumului de cofeină în timpul sarcinii. De aceea specialiştii Baby Stem vă prezintă toate argumentele despre riscurile aduse de consumul de cafeină asupra dumneavoastră şi ale fătului.

Va trebui să aveţi mare grijă, deoarece cafeină se întâlneşte şi în alte lichide, precum ceaiul, băuturile răcoritoare, dar şi în ciocolată şi chiar în unele medicamente.

Ce riscuri presupune consumul de cafea în timpul sarcinii

Conform unui studiu realizat în Danemarca între 1989 şi 1996, cercetătorii au analizat 18 478 de cazuri de femei însărcinate care s-au înscris pentru a naşte la Spitalul Universitar Aarhus. Aceştia au descoperit că femeile însărcinate, care beau opt sau chiar mai multe ceşti de cafea pe zi, prezintă un risc dublu comparativ cu cele care nu beau cafea, pentru că bebeluşul lor care nu s-a născut încă, poate să moară. În urma acestui studiu, cafeaua în sarcina prezintă o creştere a riscului că bebeluşul pe care îl purtaţi să moară înaintea sau chiar în timpul naşterii.

Principala preocupare legată de consumul de cafea este conţinutul de cofeină. Un consum constant mai mare de 200 de miligrame de cafeină, sporeşte şansele de avort sau de a naşte un copil cu greutate mică. De asemenea, în timpul sarcinii, cofeina şi polifenoli, principalele ingrediente ale cafelei, pot conduce la: pierderea sarcinii (un aport ridicat de cofeină poate cauza avort în primele stadii ale sarcinii), retard de creştere (un aport ridicat de cofeină poate conduce la o greutate mică la naştere în stadiile avansate ale sarcinii), anemie (consumul de cofeină în timpul sarcinii este asociat cu anemia care în sine reprezintă un agent cauzator pentru multe riscuri în sănătate şi complicaţii asociate sarcinii).

În funcţie de marcă produsului, conţinutul de cafeină poate fi foarte diferit în diverse tipuri de espresso şi cafele care au la baza espresso, cum ar fi cappuccino sau latte. Dacă vreţi să reduceţi cafeaua în sarcinia, încercaţi să o înlocuiţi cu cea instant, având un conţinut mai scăzut de cafeină. Cafeaua decofeinizată este de asemenea o alegere bună, având aceeaşi aroma ca şi cafeaua normală.

Prin urmare, dacă sunteţi o fană înfocata a cofeinei, nu trebuie să renunţaţi complet la cafea, atâta timp cât o consumaţi în cantităţi moderate. Cel mai indicat este să reduceţi consumul până la maxim o ceaşcă de cafea pe zi în sarcina, pentru a proteja sănătatea bebeluşului. Dacă nu sunteţi sigură cu privire la diverse aspecte legate de cafea, nu ezitaţi să cereţi opinia medicului specialist.

Cu ce putem înlocui cafeaua în timpul sarcinii!

Înlocude ce sa consum cafea fara cofeinaiește cafeaua cu ceaiul de fructe – Dacă nu te omori neapărat după cafea, dar îți place să ai mereu o cană pe birou, din care să sorbi din când în când, încearcă să o înlocuiești cu suc de fructe (proaspăt stors) amestecat cu apă minerală. Ori cu ceai decafeinizat, în care să pui un praf de scorțisoară, cuișoare sau bucățele de fructe. Cât privește ceaiurile de plante, ele nu conțin cofeină în mod obișnuit, însă e bine să verifici dacă nu cumva plantele respective sunt contraindicate femeilor însărcinate.

Ştim cât de important este pentru părinţi sănătatea copilului lor, de aceea noi, cei de la BabyStem, vă suntem alături cu servicii de recoltare şi stocare celule stem la cele mai înalte standarde. BabyStem restabileşte definiţia profesionalismului în domeniul recoltării, fiind partener certificat şi unic Seracell pe teritoriul ţării noastre. Pentru mai multe informații, vizitați site-ul www.babystem.ro

 

Nota pentru Cafeaua în sarcină – Avantaje și Dezavantaje: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (3 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile