Calculator greutate în sarcină!


Calculator de greutate în sarcină pentru viitoare mămici

Cuprins

 

Calculatorul pentru creșterea greutății în timpul sarcinii estimează o schemă de creștere a greutății sănătoase, bazată pe orientările privind creșterea în greutate de la Institutul de Medicină și măsurătorile de înălțime și greutate înainte de sarcină.

 
Cât câștigi în greutate în timpul sarcinii?

În timp ce creșterea în greutate în timpul sarcinii este normală și necesară, studiile au arătat că anumite intervale de creștere în greutate, având în vedere un indice de masă corporală specifică (IMC), conduc la rezultate mai pozitive atât pentru făt, cât și pentru mamă.

Creșterea în greutate în timpul sarcinii este atribuită greutății fătului, precum și unei serii de alți factori, așa cum se arată mai jos.

  • Sânii măriți, de 1-3 kilograme
    Uterul mărit 2 kilograme
    Placenta 1,5 kilograme
    Lichidul Amniotic 2 kilograme
    Creșterea volumului sanguin cu 1,3-1,8 kilograme
    Creșterea volumului de lichid din corp 2 kilograme
    Grăsime stocată 6-8 kilograme

Instrucțiunile privind creșterea în greutate de la Institutul de Medicină sunt prezentate mai jos, dar reține că acestea sunt doar recomandări și că creșterea în greutate variază. Ca atare, trebuie consultat un furnizor de servicii medicale pentru a determina cu mai multă exactitate nevoile specifice fiecărei persoane.

Recomandări pentru creșterea în greutate totală în timpul sarcinii prin IMC – indicele de masă corporală

 
Intervalul de creștere în greutate în aria totală de creștere în greutate

<18,5 kg Subponderal 18.5-24.9 kg Greutate normală 25,0-29,9 kg supraponderal > 30kg Obezitate

În general, se recomandă ca femeile gravide să câștige numai 1-4 kilograme în primele 3 luni de sarcină și 1 kilogram pe săptămână în restul sarcinii. Este posibil să se realizeze acest lucru prin consumarea a încă 300 de calorii pe zi.

 
Potențiale complicații ale creșterii sub-optimale în greutate

calcul greutate sarcina

Există efecte adverse pentru creșterea insuficientă sau excesivă în greutate în timpul sarcinii. Creșterea insuficientă în greutate poate compromite starea de sănătate a fătului și poate determina nașterea prematură, creșterea excesivă în greutate poate provoca complicații la locul de muncă, dă naștere unor fetuși semnificativ mai mari decât cei medii, retenție în greutate post partum, precum și creșterea riscului de a solicita o operație de cezariană.

Informează-te despre stocarea celulelor stem la naștere pe www.babystem.ro Baby Stem oferă un serviciu medical unic pe piaţa din România, o tehnologie inovatoare de stocare dezvoltată de Cells4Life. Cells4Life este una dintre cele mai vechi bănci de sânge din Europa şi singură bancă ce oferă acces copilului la mai multe tratamente, cu peste 100.000 de eşantioane stocate în prezent.