Calculator de greutate în sarcină pentru viitoare mămici

Cuprins

 

Calculatorul pentru creșterea greutății în timpul sarcinii estimează o schemă de creștere a greutății sănătoase, bazată pe orientările privind creșterea în greutate de la Institutul de Medicină și măsurătorile de înălțime și greutate înainte de sarcină.

 
Cât câștigi în greutate în timpul sarcinii?

În timp ce creșterea în greutate în timpul sarcinii este normală și necesară, studiile au arătat că anumite intervale de creștere în greutate, având în vedere un indice de masă corporală specifică (IMC), conduc la rezultate mai pozitive atât pentru făt, cât și pentru mamă.

Creșterea în greutate în timpul sarcinii este atribuită greutății fătului, precum și unei serii de alți factori, așa cum se arată mai jos.

 • Sânii măriți, de 1-3 kilograme
  Uterul mărit 2 kilograme
  Placenta 1,5 kilograme
  Lichidul Amniotic 2 kilograme
  Creșterea volumului sanguin cu 1,3-1,8 kilograme
  Creșterea volumului de lichid din corp 2 kilograme
  Grăsime stocată 6-8 kilograme

Instrucțiunile privind creșterea în greutate de la Institutul de Medicină sunt prezentate mai jos, dar reține că acestea sunt doar recomandări și că creșterea în greutate variază. Ca atare, trebuie consultat un furnizor de servicii medicale pentru a determina cu mai multă exactitate nevoile specifice fiecărei persoane.

Recomandări pentru creșterea în greutate totală în timpul sarcinii prin IMC – indicele de masă corporală

 
Intervalul de creștere în greutate în aria totală de creștere în greutate

<18,5 kg Subponderal 18.5-24.9 kg Greutate normală 25,0-29,9 kg supraponderal > 30kg Obezitate

În general, se recomandă ca femeile gravide să câștige numai 1-4 kilograme în primele 3 luni de sarcină și 1 kilogram pe săptămână în restul sarcinii. Este posibil să se realizeze acest lucru prin consumarea a încă 300 de calorii pe zi.

 
Potențiale complicații ale creșterii sub-optimale în greutate

calcul greutate sarcina

Există efecte adverse pentru creșterea insuficientă sau excesivă în greutate în timpul sarcinii. Creșterea insuficientă în greutate poate compromite starea de sănătate a fătului și poate determina nașterea prematură, creșterea excesivă în greutate poate provoca complicații la locul de muncă, dă naștere unor fetuși semnificativ mai mari decât cei medii, retenție în greutate post partum, precum și creșterea riscului de a solicita o operație de cezariană.

Informează-te despre stocarea celulelor stem la naștere pe www.babystem.ro Baby Stem oferă un serviciu medical unic pe piaţa din România, o tehnologie inovatoare de stocare dezvoltată de Cells4Life. Cells4Life este una dintre cele mai vechi bănci de sânge din Europa şi singură bancă ce oferă acces copilului la mai multe tratamente, cu peste 100.000 de eşantioane stocate în prezent.Voteaza Calculator greutate în sarcină!: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile