Calmantele in sarcina: Ce medicamente sunt permise in perioada sarcinii si ce influenta au acestea asupra copilului

Calmantele reprezintă principalul tratament pentru ameliorarea durerilor. Însă, există anumite precauții care trebuie luate în considerare la administrarea acestora în timpul sarcinii. Iată ce trebuie să știi.

Cuprins:

Pentru ce sunt folosite calmantele în timpul sarcinii?

În timpul sarcinii, fiecare viitoare mămică încearcă pe cât posibil să stea departe de medicamente și orice tip de tratament care ar putea influența în vreun fel dezvoltarea fătului. Însă, în momentul în care o durere apare, calmantele reprezintă cel mai la îndemână tratament pentru recăpătarea stării de bine.

Sunt calmantele o opțiune bună în timpul sarcinii?

Decizia de a administra calmante în timpul sarcinii se bazează pe echilibrul dintre riscuri și beneficii. În ansamblu, riscul de apariție a malformațiilor congenitale și a altor probleme pentru copiii acelor mame care iau calmante în timpul sarcinii este foarte scăzut. Cu toate acestea, câteva medicamente s-au dovedit a fi sigure în timpul sarcinii și anumite tipuri de calmante au fost asociate cu un risc mai mare de complicații pentru copii.

Dacă utilizezi calmante în timpul sarcinii, medicul tău va încerca să minimizeze expunerea copilului la medicamente. Acest lucru se poate face prin prescrierea unui singur medicament la cea mai mică doză eficientă, în special în timpul primului trimestru.

Ce calmante sunt considerate sigure în timpul sarcinii?

În general, aceste calmante sunt o opțiune sigură în timpul sarcinii:

  • acetaminofen
  • paracetamol

Cu toate aceste, înainte de a administra orice tip de medicament este absolut necesară vizita la medic pentru prescripția unor tratamente care ți se potrivesc. Astfel, riscul unor probleme ale sarcinii se vor diminua semnificativ.  

 

Nota pentru Calmantele in sarcina: Ce medicamente sunt permise in perioada sarcinii si ce influenta au acestea asupra copilului: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 2,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile