Care este riscul unei radiografii in timpul sarcinii

Despre lucrurile pe care femeile însărcinate au voie sau nu să le facă ar trebui să se scrie o carte. Din prea multă grijă ca fătul să nu fie afectat, viitoarele mămici pot ajunge să se neglijeze. Așa că dacă întâmpini probleme legate de dantură în timpul sarcinii și îți este recomandat să faci o radiografie, poți sta fără grijă. Probabilitatea ca o radiografie dentară în timpul sarcinii să afecteze fătul este foarte scăzută. Majoritatea examinărilor cu raze X nu îți vor lăsa organele să fie afectate. Metoda este simplă, un șorț și un guler de plumb va bloca orice radiație împrăștiată.

Vizita la dentist în timpul sarcinii este un lucru normal în această perioadă. Curățările dentare, preventive și examinările anuale în timpul sarcinii sunt sigure și recomandate. Creșterea nivelului de hormoni în timpul sarcinii pot duce la inflamarea gingiilor, ceea ce poate conduce la o iritare a lor. Așadar, dacă medicul dentist îți recomandă o radiografie, aceasta nu îți va afecta sarcina. Prevenirea problemelor dentare care pot apărea pe timpul sarcinii este esențială deoarece infecțiile orale își pot face oricând apariția, iar unele probleme dentare pot duce spre nașterea prematură.

Specialiștii Baby Stem îți spun dacă este permis să faci radiografii dentare în timpul sarcinii:

Razele X și sarcina

Radiografiile de rutină în timpul sarcinii se amână de obicei până la naștere. Radiografiile sunt necesare pentru a efectua mai multe proceduri stomatologice, în special când vorbim de urgențe. Potrivit Colegiului American de Radiologie, nicio radiografie nu are doza de radiații suficient de mare pentru a provoca efecte adverse care să pună viața fătului în pericol.

Unele femei vor alege să evite dentistul în timpul primului trimestru de sarcină, știind că această perioadă este cea mai vulnerabilă pentru fătul în curs de dezvoltare. Cu toate acestea, nu există dovezi care să sugereze că realizarea unei radiografii poate face rău copilului. De asemenea, în cazul în care este necesară o radiografie în al treilea trimestru de sarcină, aceasta este de obicei amânată până la naștere.

radiografie gravideÎn parteneriat cu una dintre cele mai mari companii de servicii medicale (recoltare şi stocare celule stem) din Marea Britanie, Baby Stem va oferi un serviciu medical unic pe piaţa din România, respectiv cea mai inovatoare şi performanţă tehnologie de stocare cu patent propriu, dezvoltat de Cells4Life. Cells4Life este una dintre cele mai vechi bănci de sânge din Europa şi singură bancă ce oferă acces copilului la mai multe tratamente, cu peste 100.000 de eşantioane stocate în prezent. Știm că viața copilului tău, dar și a ta este primordială, de aceea, Baby Stem îți oferă servicii de stocare a celulelor stem printr-un kit de recoltare, asistență pe tot parcursul procesului şi garanţia calităţii băncii Cells4Life. Pentru mai multe detalii vizitaţi babystem.ro