Care sunt primele semne ca ești însărcinată?

Dacă eşti pregătită să faci un copil, probabil că în fiecare dimineața te gândești oare ce trebuie să simți când eşti însărcinată. Ori, din contră, dacă sarcina nu era chiar în planul tău şi te simţi un pic ciudat, s-ar putea să îţi pui câteva semne de întrebare.

Desigur, singura modalitate 100% sigură de a afla dacă eşti însărcinată este efectuarea unui test de sarcina dar, pot exista câteva simptome timpurii ce pot indica o sarcină. Iată care sunt primele semne de sarcină.

Care sunt primele semne că eşti însărcinată?

Simptome asemănătoare menstruației – crampele abdominale şi sângerarea

Fiecare femeie este diferită. La fel sunt experienţele ei de sarcină. Nu fiecare femeie are aceleași simptome sau chiar aceleaşi simptome de la o sarcină la alta, astfel că nimeni nu îţi poate spune exact ce trebuie să simţi când eşti însărcinată în primele zile.

De asemenea, simptomele precoce ale sarcinii pot mima, cel mai adesea, simptomele dinaintea şi în timpul menstruaţiei, astfel că este posibil să nu realizezi imediat că ești gravidă.

După concepție, oul fertilizat se atașează de peretele uterului. Acest lucru poate provoca unul dintre primele semne ale sarcinii, o mică sângerare şi, de cele mai multe ori, crampe.

Aceasta sângerare, în cantităţi minime, este perfect normală şi poartă numele de „sângerare prin implantare”, având loc între 6 şi 12 zile de la fertilizarea oului.

Crampele seamănă cu crampele menstruale, astfel că unele femei le confunda şi nu le iau în seamă că fiind un simptom timpuriu al unei sarcini.

Pe lângă sângerare, o femeie poate observa o scurgere albă, lăptoasă. Acest lucru este legat de îngroşarea pereţilor vaginului, care începe aproape imediat după concepţie. Aceasta scurgere vaginală poate continua pe tot parcursul sarcinii, este de obicei inofensivă şi nu necesită tratament. Dacă este însoţită de miros neplăcut sau de o senzaţie de arsură şi mâncărime, adresează-te medicului pentru a verifica dacă ai o infecţie bacteriană.

Lipsa menstruaţiei

Cel mai evident simptom precoce al sarcinii – şi cel care le determina pe majoritatea femeilor să apeleze un test de sarcină şi analize amănunţite este chiar lipsa menstruaţiei. Dar nu orice lipsă a menstruaţiei înseamnă, totuşi, o sarcină. Menstruaţia poate întârzia sau poate lipsi o vreme din cauza unor schimbări hormonale, a stresului, a oboselii sau dacă ai pierdut ori ai luat foarte mult în greutate. Însă, dacă menstruaţia întârzie iar sarcina este o posibilitate, atunci este cazul unui test de sarcină.

Schimbări de dispoziţie, oboseală sau amețeală

Aceste schimbări ale dispoziţiei şi stările confuze ori schimbătoare pot fi simptome timpurii ale sarcinii, cauzate de dilatarea vaselor de sânge, tensiunea scăzută sau hipoglicemie.

ce simti cand esti insarcinata in primele zileOrice femeie poate experimenta toate simptomele unei sarcini sau doar unul ori două, pentru că fiecare femeie este diferită. Dacă vreunul dintre aceste semne devine supărător, poate este cazul să consulți medicul pentru analize amănunțite.

Baby Stem oferă servicii de prelucrare şi de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare performante, prin colaborarea cu banca numărul 1 din Germania, dar şi cu una dintre cele mai mari companii de servicii medicale (recoltare şi stocare celule stem) din Marea Britanie, Baby Stem va oferi un serviciu medical unic pe piaţa din România, respectiv cea mai inovatoare şi performanţă tehnologie de stocare cu patent propriu, dezvoltat de Cells4Life. Cells4Life este una dintre cele mai vechi bănci de sânge din Europa şi singură bancă ce oferă acces copilului la mai multe tratamente, cu peste 100.000 de eşantioane stocate în prezent. Baby Stem oferă servicii de stocare a celulelor stem printr-un kit de recoltare, asistenta pe tot parcursul procesului şi garanţia calităţii băncii Cells4Life. Pentru mai multe detalii vizitaţi babystem.ro.Voteaza Care sunt primele semne de sarcina? Descopera-le acum: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile