Care sunt simptomele din prima luna de sarcina?

Momentul în care o femeie află că va fi mămică este unic în viața sa. Emoții, entuziasm și multe neliniști se infiltrează de acum încolo în toată perioada sarcinii. Multe dintre viitoarele mame nu știu la ce să se aștepte încă din prima lună a sarcinii și de aceea, este foarte importantă documentarea. Dacă și tu te numeri printre ele, atunci află care sunt schimbările pe care le vei resimți încă din prima lună de sarcină.

Prima lună de sarcină începe în a treia săptămână după ultima perioadă menstruală. Primele câteva săptămâni de sarcină aduc împreună cu ele un set unic de schimbări fizice și emoționale. Există, de asemenea, mai multe preocupări în timpul primei luni, inclusiv sarcina ectopică, risc crescut de avort spontan și teratogeni.

Schimbări fizice în prima lună de sarcină

În săptămâna a treia, celula de ou este fertilizată de o celulă de spermă din tubul uterin. Celulele fecundate de ou se deplasează prin tubul uterin pentru implantul în uter. În timpul implantării, este posibil să aveți o mică sângerare, numită sângerare prin implantare. Tot în această săptămână, este lansat un hormon numit factor de sarcină timpuriu (EPF). EPF împiedică corpul tău să respingă copilul.

Începând cu săptămâna a patra, vei simți multe simptome fizice care vor dura pe parcursul primului trimestru de sarcină. Un hormon numit gonadotropină corionică umană (hCG) este eliberat în organism în timpul primelor 12 săptămâni de sarcină, iar acest hormon este asociat cu simptome cum ar fi schimbări de dispoziție, greață și vomat. Alte simptome ale sarcinii includ oboseală, urinare frecventă, sânii umflați și un gust ciudat, metalic în gură. De asemenea, poți începe să experimentați pofta sau aversiunea față de anumite tipuri de alimente.
Oboseala și alte simptome se vor intensifica. Greața poate crește datorită creșterii nivelului de hormoni. Greața în timpul sarcinii tinde să se înrăutățească pe stomacul gol, așa că încearcă să iei mereu gustări mici, bogate în carbohidrați pe tot parcursul zilei. Deși greața în timpul sarcinii este denumită în mod obișnuit boala de dimineață, ea poate apărea în orice moment al zilei.

Schimbări emoționale

De obicei, primul trimestru de sarcină este o perioadă de mare bucurie pentru mama însărcinată. Vei fi, fără îndoială, entuziasmată când descoperi că ești însărcinată. Totuși, s-ar putea să ai sentimente mixte despre sarcină. Simptomele fizice neplăcute, cum ar fi greața sau vărsăturile, te pot face să trăiești resentimente. S-ar putea să te simți înspăimântați din cauza unei experiențe rea cu o sarcină anterioară. S-ar putea să îți faci griji cu privire la alcoolul pe care l-ai băut înainte să afli că ești însărcinată. Ai putea fi preocupată de pierderea copilului. S-ar putea începi să te gândești dacă ești cu adevărat pregătită să devii mamă.

Stima de sine intră și ea în joc în acest moment. Pe măsură ce hainele devin mai strâmte, vei începe să te simți mai puțin atractivă. Dacă activitățile tale profesionale sunt importante pentru stima ta de sine, s-ar putea să te simți izolată de colegii tăi.

Sarcina este cea mai frumoasă experiență prin care o femeie poate trece.

simptome gravida prima lunaÎn parteneriat cu una dintre cele mai mari companii de servicii medicale (recoltare şi stocare celule stem) din Marea Britanie, Baby Stem va oferi un serviciu medical unic pe piaţa din România, respectiv cea mai inovatoare şi performanţă tehnologie de stocare cu patent propriu, dezvoltat de Cells4Life. Cells4Life este una dintre cele mai vechi bănci de sânge din Europa şi singură bancă ce oferă acces copilului la mai multe tratamente, cu peste 100.000 de eşantioane stocate în prezent. Știm că viața copilului tău, dar și a ta este primordială, de aceea, Baby Stem îți oferă servicii de stocare a celulelor stem printr-un kit de recoltare, asistentă pe tot parcursul procesului şi garanţia calităţii băncii Cells4Life. Pentru mai multe detalii vizitaţi babystem.ro

Nota pentru Care sunt simptomele din prima luna de sarcina?: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile