Cât de sigur este transplantul de celule stem embrionare?

Din 1981, când culturile de celule pluripotente au fost derivate pentru prima dată, celulele stem embrionare umane (hESCs) s-au considerat a fi o potențială sursă de celule pentru a trata bolile cauzate de pierderea de țesut sau alte disfuncții.

Cu toate acestea, oamenii de știință s-au îngrijorat de faptul că abilitățile de auto-reînnoire a acestor celule ar putea conduce la dezvoltarea cancerului sau a altor probleme.

Celulele stem embrionare au potentialul de a deveni orice tip de celule din organism, dar transplantul a fost complicat cu probleme, inclusiv riscul de formare a teratomului și de respingere imunitară„, a explicat autorul principal Prof. Robert Lanza, director știintific la Advanced Cell Technology în Marlborough, MA.
Cercetatorii au descoperit însă ca celulele hESCderivate au fost bine tolerate de până la 37 luni după transplant. Pe toată durata cercetărilor nu s-au descoperit niciun fel de probleme sau motive de îngrijorare în privința acțiunii negative asupra sănătații. 
Rezultatele noastre sugerează siguranța și promisiunea de hESCs de a modifica pierderea progresivă a vederii la persoanele cu boli degenerative și marchează un pas interesant în direcția de folosire a celulelor stemhESC derivate ca o sursă sigură de celule pentru tratamentul diferitelor afecțiuni medicale, care necesită repararea țesuturilor sau înlocuirea lor „, spune co​​-autorul Prof. Steven Schwartz, de la Jules Stein Eye Institute din Los Angeles, CA.
Sursa: medicalnewstoday.com
Nota pentru Cât de sigur este transplantul de celule stem embrionare?: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile