Ce înseamnă fibrom uterin în timpul sarcinii?

Fibromul uterin reprezintă o creștere noncanceroasă, care apare pe uter. Acesta nu crește șansele de a face cancer uterin, deoarece fibromul nu este canceros.

Pentru a-ți da seama că este vorba despre un fibrom uterin este posibil să întâlnești fel de fel de simptome, cum ar fi: presiune pelviană, urinare frecventă, constipație și dureri de spate sau dureri de picioare, dar în multe cazuri este posibil să nu ai niciun simptom.

Află de la BabyStem care sunt cauzele, simptomele și tratamentul fibromului uterin:

Cauzele apariției fibromului uterin

Fibromul uterin apare în general din cauza hormonilor sau din cauza genei. De exemplu, fibromul poate crește mai mult, atunci când nivelurile de estrogen și progesteron sunt ridicate în timpul sarcinii. Iar atunci când o femeie se apropie de menopauză și acești hormoni se declanșează, fibromul se poate micșora sau se poate opri din creștere.

Femeile care au antecedente familiale au de asemenea, un risc mai mare de a dezvolta fibromul uterin. Genele moștenite de aceste femei cresc șansele de a dezvolta fibromul uterin.

Până acum nu s-a descoperit nicio modalitate de a preveni dezvoltarea fibromului uterin, doar dacă ai o histerectomie. Nu există dovezi care să arate că hrana sau suplimentele au vreun efect asupra fibromului uteirn.

Simptomele prezenței fibromului uterin

Majoritatea femeilor nu au simptome și nici măcar nu știu că au fibroame, dar la alte femei simptomele includ, senzație de plinătate, durere sau presiune în abdomenul inferior, crampe dureroase, urinare frecventă uneori chiar incomodă, durere în timpul actului sexual, constipație sau mișcări dureroase ale intestinului.

De obicei fibroamele sunt diagnosticate în timpul examenelor pelvine de rutină. Un medic le poate suspecta dacă observă că o femeie are o formă neregulată a uterului. Dacă o femeie are simptome dureroase sau recurente, medicul poate efectua și o ecografie cu ultrasunete a uterului și a ovarelor. Uneori fibroamele în timpul sarcinii se depistează la o astfel de ecografie.

Tratament pentru vindecarea fibromului uterin

În majoritatea cazurilor fibroamele din timpul sarcinii nu trebuie tratate, dar acest lucru îl poate decide doar medicul tău în funcție de simptome. Dacă ai nevoie de tratament, poți avea mai multe opțiuni, dar toate au beneficii, dar și riscuri.

Minomectomia este în general, recomandată femeilor care au simptome severe legate de fibrom, dar și femeilor care din cauza fibromului nu pot rămâne gravide. În timpul unei miomectomii, medicul îndepărtează fibromul, fără a se atinge de uter. O miomectomie poate ameliora simptomele și poate menține sau chiar îmbunătăți fertilitatea pentru unele femei.

fibrom uterin si sarcinaO nouă procedură de eliminare a fibromului se axează pe tratamentul cu ultrasunete. În această procedură, un RMN este necesar pentru a identifica locația exactă a fibromului. Undele cu ultrasunete de înaltă energie se concentrează asupra fibromului, îl încălzesc și ucid celulele, determinând mișcarea fibromului.

Baby Stem îți oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem și este partenerul exclusiv al Seracell. Viața copilului tău este cea mai importantă, de aceea noi dorim să îți oferim cele mai bune servicii. Mai multe informații găsești pe www.babystem.ro.

Nota pentru Ce înseamnă fibrom uterin în timpul sarcinii?: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile