Ce ai voie să mănânci în timpul sarcinii

Pentru o sarcină sănătoasă, dieta mamei trebuie să fie echilibrată și hrănitoare – aceasta implică echilibrul corect între proteine, carbohidrați și grăsimi și consumul a o mare varietate de plante, legume și fructe.

Atunci când încerci să faci o lista cu alimentele pe care ar trebui să le introduci în dietă sau cu ce ai voie să mănânci în timpul sarcinii, discuția cu medicul este primul pas pe care ar trebui să-l urmezi în acest proces.

Ce ai voie să mănânci în timpul sarcinii?

O femeie însărcinată are nevoie de mai mult calciu, acid folic, fier și proteine decât o femeie obișnuită. Uite de ce este important să introduci acești 4 nutrienți în dietă:

 Acid folic

Acidul folic, este un tip de Vitamină B care ajută la prevenirea defectelor de naștere la nivelul creierului și coloanei vertebrale a bebelușului , cunoscute drept defecte ale tuburilor neurale.

Găsirea cantității perfecte de acid folic de care ai nevoie poate fi dificil, mai ales când vorbim de asimilarea lui doar din mâncare, de aceea poate te întrebi ce să mănânci în timpul sarcinii. Unii doctori recomanda administrarea zilnică a 400 micrograme de acid folic pe zi, pe o perioadă de cel puțin o luna înainte de a rămâne însărcinată.

Ce să mănânci: legume cu frunze verzi, cereale fortificate și îmbogățite, pâine și paste, fasole, citrice.

Calciu

Calciul este un mineral care ajută la creșterea oaselor și a dinților bebelușului. Dacă o femeie însărcinată nu consumă suficient calciu, acest mineral va fi extras din resursele mamei și redat copilului. O mulțime de produse lactate conțin vitamina D, un alt nutrient care ajută împreună cu calciul la dezvoltarea oaselor și a dinților copilului.

Femeile însărcinate cu vârstă de peste 19 ani au nevoie de 1,000 miligrame de calciu pe zi, adolescentele însărcinate cu vârstă cuprinsă între 14 și 18 ani au nevoie de 1,300 de miligrame pe zi.

Ce să mănânci: lapte, iaurt, brânză, sucuri și mâncăruri care ajută la fortificarea calciului, sardine sau somon cu oase, unele legume verzi.

Fier

Femeile însărcinate au nevoie de 27 de miligrame de fier pe zi, ceea ce înseamnă dublul față de necesarul unei femei care nu este însărcinată.

Proteine

Proteinele sunt extrem de importante în sarcină, ajutând la construirea mai multor organe ale copilului, cum ar fi creierul și inimă.

ce sa mananci in timpul sarciniiÎnainte de a începe o dietă, cel mai bine este să te consulți cu medicul tău ginecolog. El te poate ajută să faci cea mai bună alegere cu privire la alimentele pe care le poți consuma pe timpul sarcinii.

Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare performanțe, prin colaborarea cu bancă numărul 1 din Germania, dar și cu una dintre cele mai mari companii de servicii medicale (recoltare și stocare celule stem) din Marea Britanie, Baby Stem va oferi un serviciu medical unic pe piață din România, respectiv cea mai inovatoare și performantă tehnologie de stocare cu patent propriu, dezvoltat de Cells4Life. Cells4Life este una dintre cele mai vechi bănci de sânge din Europa și singură bancă ce oferă acces copilului la mai multe tratamente, cu peste 100.000 de eșantioane stocate în prezent. Baby Stem oferă servicii de stocare a celulelor stem printr-un kit de recoltare, asistentă pe tot parcursul procesului și garanția calitătii băncii Cells4Life. Pentru mai multe detalii vizitați babystem.ro.

Nota pentru Ce ai voie să mănânci în timpul sarcinii: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 1,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile