Pentru cele mai multe dintre femeile care se pregătesc să devină mame, perioada sarcinii este caracterizată printr-un amalgam de sentimente și trăiri noi, dar mai ales intense. Primele semne ale gravidității apar la doar câteva săptămâni de la momentul concepției și se regăsesc în grețuri matinale, sâni deosebit de sensibili și măriți în volum, oboseală excesivă și modificări ale dispoziție.

În această perioadă, din cauza transformărilor multiple (hormonale, fizice, psihice), viitoarele mămici experimentează sentimente contrare, trec cu ușurință de la o stare de spirit la alta, își pierd ușor răbdarea și devin irascibile.

1. Transformările hormonale

Gravidele sunt supuse mai multor transformări în timpul sarcinii. Transformările hormonale au loc din cauza prezenței hormonilor de sarcină pe care viitoarea mămică îi are în corp. Aceștia favorizează relaxarea și înmuierea structurii scheletice a articulațiilor.

2. Transformările fizice

Viitoarele mămici nu sunt scutite nici de transformările fizice. În cele 9 luni de sarcină, corpul își modifică forma din cauza kilogramelor acumulate. De la caz la caz, numărul acestora poate fi bineînțeles mai mic sau mai mare.

În categoria transformărilor fizice intră și modificarea poziției organelor interne ale viitoarei mămici în timpul sarcinii.

Datorită hormonilor speciali de sarcină prezenți în corpul gravidei, cutia toracică își mărește volumul și face astfel loc tuturor organelor interne care migrează în toată această perioadă. Primele modificări apar la nivelul uterului care se mărește, dar si asupra sânilor care își măresc volumul si devin hipersensibili. Printre organele care resimt presiunea cauzată de sarcină se numără vezica, acesta fiind principalul motiv pentru care femeile gravide simt nevoia să urineze foarte des. Același fenomen se întâmplă și în cazul plămânilor, al ficatului care este împins în sus sau a stomacului care se micșorează. De asemenea, în cele 9 luni, sângele își dublează volumul, iar acest fapt determină inima să „muncească” mai mult.

3. Transformările psihice

Transformările psihice sunt strâns legate de cele fizice. Greutatea fizică și psihică a sarcinii le face pe viitoarele mămici să treacă cu ușurință de la o stare de euforie la una de nesiguranță, frică sau le „creează” destul de des nevoia de a plânge. Această hipersensibilitate a gravidelor este normală, dacă luăm în considerare schimbările uriașe prin care o femeie gravidă trece, timp de 9 luni.

Sarcina și nașterea sunt momente speciale în viața fiecărei femei. Viitoarele mămici ar trebui să opteze pentru recoltarea celulelor stem la naștere, astfel, pot fi sigure că micuții lor vor duce o viată lipsită de probleme medicale.

Baby Stem aduce în România experiența și calitatea germană a serviciilor de stocare și mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.ro

Baby Stem este partenerul în România a Seracell – banca numărul 1 în Germania din punct de vedere al recoltărilor și a eliberărilor totale . Seracell este prezentă în Spania, Italia, Serbia și Egipt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Voteaza Ce se întâmplă cu organele interne în timpul sarcinii?: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile