Ce sporturi pot fi practicate in sarcina?

Posibilitatea de a practica sport in sarcina depinde de mai multi factori, printre acestia sunt si anotimpul (vara este obositor pentru viitoarele mamici sa practice sporturi, din cauza caldurii si a pierderii de lichide prin transpiratie), de perioada sarcinii si de evolutia acesteia. Cand exista un risc de pierdere a sarcinii sunt contraindicate orice fel de sporturi si e nevoie de multa odihna la pat.

Iarasi, daca suferi de diabet, astm, boli ale inimii sau ai mai multe kilograme in plus sportul in sarcina este contraindicat.

Daca insa medicul ti-a confirmat ca ai o sarcina sanatoasa, care evolueaza corect si esti adepta stilului activ de viata iti recomandam:

– mersul sportiv – vioi, acesta nu necesita cunostinte speciale sau un spatiu anume, poate fi practicat de cateva ori pe saptamana timp de aproximativ 30 minute.

– inotul- este o activitate placuta pentru gravide si la fel de placuta si pentru copilas, deoarce apa „preia” din greutate si ajuta la relaxarea corpului. Temperatura ideala a apei este 20 de grade Celsius.

– mersul pe bicicleta – aceasta activitate este indicata doar gravidelor care practicau acest sport pana la aflarea frumoasei vesti, dar si in acest caz este nevoie de timp dozat cu grija.

– aerobicul in apa – este foarte relaxant si usor de realizat, de aceea este indicat chiar si incepatoarelor.

Voteaza Ce sporturi pot fi practicate in sarcina?: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile