Vitaminele sunt considerate elemente nutritive esențiale, realizând sute de roluri în organism. Ele te ajută să îți îmbunătățești imunitatea, să îți întărești oasele, să vindeci rănile, să îți îmbunătățești vederea și te ajută să obții energie. Fără aportul adecvat de vitamine, te poți simți moleșită, poți deveni vulnerabilă la infecții sau riști să dezvolți complicații grave care îți pot pune în pericol sănătatea și viața.

Având în vedere toate acestea, atunci este normal să ne gândim ca în timpul sarcinii vitaminele au o importanță dublă. Până la urmă, aceste vitamine trebuie să aibă grijă nu doar de o persoană, ci de două.

Există 13 vitamine esențiale pentru oameni, fiecare având o funcție specifică. Toate aceste vitamine sunt importante, dar, când sunt vine vorba de sarcină, acidul folic, vitamina D și vitamina C sunt deosebit de importante.

Acidul Folic

Acidul Folic este o vitamină de tip B de care fiecare celulă din corp are nevoie pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă. Este o parte a unei enzime necesare pentru a face ADN și celule noi, în special celulele roșii din sânge. Acidul folic este versiunea sintetică a folatului care se adaugă la multivitamine și vitamine specifice sarcinii.

Defectele de naștere apar în primele 3-4 săptămâni de sarcină, prin urmare, dacă vei consuma acid folic înainte și la începutul sarcinii, acesta va ajuta la prevenirea malformațiilor congenitale ale creierului și coloanei vertebrale, denumite defecte ale tubului neural (NTD). Acidul folic poate, de asemenea, ajuta la prevenirea bolilor inimii și a defectelor gurii și poate reduce până la jumătate șansele de naștere prematură.

Vitamina D

Vitamina D ajută organismul să absoarbă calciul, un mineral care ajută oasele, dinții, inima, mușchii și nervii copilului să se dezvolte. În timpul sarcinii ai nevoie de 1000 mg de calciu în fiecare zi. Un deficit de vitamina D în timpul sarcinii poate cauza probleme cu creșterea și deformările scheletice. De asemenea, poate avea un impact asupra greutății la naștere și, în cazul în care bebelușul tău are un nivel scăzut de vitamina D la naștere, este expus la rahitism (o boală care poate duce la fracturi și deformări), o creștere anormală a osului și o dezvoltare fizică întârziată. Cercetările au sugerat că o deficiență a vitaminei D în timpul sarcinii poate afecta dezvoltarea osoasă și funcția imună de la naștere până la maturitate.

Vitamina C

Vitamina C este esențială pentru repararea țesuturilor, vindecarea rănilor, dezvoltarea osoasă și menținerea unei pielii sănătoase. Atât tu, cât și copilul tău, aveți nevoie de această vitamină zilnic, deoarece deficitul de vitamina C este legat de o dezvoltare mentală afectată.

Un alt motiv pentru a consuma vitamina C este capacitatea sa de a absorbi fierul, esențial pentru producerea hemoglobinei (proteina din celulele roșii care transportă oxigenul către alte celule) și a mioglobinei (proteina care ajută transportarea oxigenului către mușchi). În timpul sarcinii, cantitatea de sânge din organism crește cu aproape 50%, ceea ce înseamnă că este nevoie de mult mai mult fier. De asemenea, ai nevoie de fier suplimentar pentru copilul în creștere și pentru placentă, astfel încât vitamina C este esențială pentru a vă ajuta să absorbi cantitatea corectă.

vitamine sarcinaÎn parteneriat cu una dintre cele mai mari companii de servicii medicale (recoltare şi stocare celule stem) din Marea Britanie, Baby Stem va oferi un serviciu medical unic pe piaţa din România, respectiv cea mai inovatoare şi performanţă tehnologie de stocare cu patent propriu, dezvoltat de Cells4Life. Cells4Life este una dintre cele mai vechi bănci de sânge din Europa şi singură bancă ce oferă acces copilului la mai multe tratamente, cu peste 100.000 de eşantioane stocate în prezent. Știm că viața copilului tău, dar și a ta este primordială, de aceea, Baby Stem îți oferă servicii de stocare a celulelor stem printr-un kit de recoltare, asistentă pe tot parcursul procesului şi garanţia calităţii băncii Cells4Life. Pentru mai multe detalii vizitaţi babystem.roVoteaza Ce vitamine e bine sa consumului in timpul sarcinii?: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile