Ceai de gălbenele în sarcină: când și cum îl poți folosi?


Ceai de gălbenele în sarcină: când și cum îl poți folosi?

Cuprins

 • Beneficiile ceaiului de gălbenele
  Recomandat pentru tulburări digestive
  Folosește-l pentru uz extern

  Dacă ești în căutarea unei băuturi miraculoase pe care să o consumi regulat și care să fie extrem de sănătoasă, ai ghicit! Ceaiul de gălbenele este un minunat relaxant, îți va oferi un boost de energie și îți va ajuta corpul în perioada sarcinii. Iată mai jos cum îl poți utiliza pentru a te bucura din plin de beneficiile sale.

  Beneficiile ceaiului de gălbenele

  Gălbenelele sau ,,florile de aur” sunt cunoscute pentru proprietățile lor vindecătoare de mii de ani. Se știe că ceaiul de gălbenele are următoarele proprietăți:

 • antioxidante
  antiinflamatorii
  antimicrobiene
  antiseptice
  cicatrizante
  antiparazitare
 • Îl poți utiliza intern, preparat direct din frunze și 200 ml apă sau din pliculețe. Totuși nu este indicat să exagerezi cu consumul, ideal fiind să te oprești la o cănuță de ceai pe zi sau din când în când. Ceaiul de gălbenele este destul de puternic, putând crea dezechilibre hormonale sau anumite reacții.

  Pe lângă beneficiile majore pe care ceaiul de gălbenele le are pentru organism, acesta are un gust delicat, fiind ideal pentru consum alături de o linguriță de miere, atunci când vrei să te hidratezi cu o băutură sănătoasă.

  Recomandat pentru tulburări digestive

  Numărându-se printre ceaiurile recomandate în cazurile tulburărilor digestive, ceaiul de gălbenele te ajută să scapi de reflux, de arsurile stomacale și să liniștești hiperaciditatea gastrică.

  Este ideal de consumat în cazuri precum gastrită sau indigestie, adjuvant în cazul ulcerului peptic.

  Bogat în flavonoide, care au efect antiinflamator, ceaiul de gălbenele reduce crampele abdominale și durerile stomacale, atât de des întâlnite în perioada sarcinii.

  Folosește-l pentru uz extern

  ceai de galbenele in sarcinaȘtii deja de remediul bun la orice, crema de gălbenele! Florile de gălbenele sunt minunate pentru piele, datorită proprietății lor cicatrizante și antiinflamatorie.

  Poți utiliza pliculețele de ceai pe post de comprese pentru pielea iritată, pișcată de țânțari sau cu probleme. De asemenea, ceaiul de gălbenele este bun pentru spălarea feței sau a părului cu probleme.

Nota pentru Ceai de gălbenele în sarcină: când și cum îl poți folosi?: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (6 note, media: 3,50 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile