Ceai de merișor în sarcina: Este sau nu permis in sarcina? Afla totul AICI!

Curpins

Beneficiile consumului de ceai și suc de merișoare în timpul sarcinii

Merișoarele conțin un amestec sănătos de anti-oxidanți și nutrienți, precum vitamine și minerale. Toate acestea ajută la tratarea multor afecțiuni, dar și la combaterea radicalilor liberi din organism. Mai mult decât atât, sunt extrem de eficiente în combaterea infecțiilor în timpul sarcinii. Cu toate acestea, merișoarele în timpul sarcinii pot provoca reacții adverse. Ar trebui evitate, în special, de femeile însărcinate ce suferă de diabet, deoarece merișoarele conțin un nivel ridicat de zahăr. De asemenea, o cantitate prea mare de fructe poate provoca diaree, amețeli, oboseală, dureri de cap și urinare frecventă. Însă, eneficiile consumului de ceai și suc de merișoare în timpul sarcinii

Sarcina este o perioadă în care corpul tău are nevoie de un surplus de vitamine, minerale și nutrienți. De aceea, consumul zilnic de fructe influențează creșterea sănătoasă a fătului și, de asemenea, ajută la tratarea afecțiunilor pe care o femeie însărcinată le poate întâmpina. Merișorul are multe beneficii, iar consumat cu moderație in tmpul sarcinii, poate ajuta la prevenirea a numeroase probleme de sănătate.

 1. Previne și ajută la tratarea infecției urinare

Când microorganismele din tractul urinar sunt într-un număr mai mare decât numărul normal, apare infecția urinară. Studiile au arătat că sucul de merișoare este format din proantocianidine care inhibă creșterea bacteriană în vezică. Acesta elimină toxinele prin urină.

 2. Promovează o sarcină sănătoasă

Hipertensiunea arterială este o problemă frecventă de care se lovesc multe gravide. De asemenea, accelerarea proteinelor din urină determină nașterea prematură. Sucul de merișoare poate ajuta într-o anumită măsură la reducerea acestor simptome datorită conținutului său de vitamina C și vitamina E.

 3. Întărește sistemul imunitar

Sucul de afine este încărcat cu polifenoli, un antioxidant care îți protejează corpul de radicalii liberi și face ca organismul să fie imun la infecții bacteriene și boli virale.

 Riscuri asociate consumului de merișoare în timpul sarcinii

La fel cum orice exces dăunează, în mod similar, prea mult suc și ceai de poate face rău femeilor însărcinate. Prin urmare, trebuie consumat cu prudență în timpul sarcinii.

  •         Un exces de suc sau ceai de merișor poate provoca diaree.
  •         Poate crește acidul oxalic în urină provocând pietre la rinichi.
  •         Femeile însărcinate care suferă de probleme cronice ale ficatului, gastrită sau ulcer la stomac ar trebui să evite administrarea de merișoare sub orice formă.

O alimentație sănătoasă și echilibrată este absolut necesară pentru ca sarcina să decurgă în mod normal, iar bebelușul să nu aibă probleme de sănătate.

Nota pentru Ceai de merișor în sarcina: Este sau nu permis in sarcina? Afla totul AICI!: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (9 note, media: 2,22 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile