Ceaiul de busuioc in timpul sarcinii: Aspecte PRO si CONTRA

Ceaiul de busuioc in timpul sarcinii: Aspecte PRO si CONTRA

Cuprins

 

Sarcina nu este un moment pentru a face schimbări drastice în alimentație. Busuiocul este o plantă folosită de mii de ani în domeniul farmaceutic, dar este foarte căutat și atunci când vine vorba de ceai. Dacă printre preferatele tale, se numără acest ceai, află dacă îl poți bea liniștită pe toată durata sarcinii.

Despre ceaiul de busuioc

Busuiocul este originar din Asia tropicală și preparat în ceai, are un gust dulce. În medicina ayurvedică, este recomandat să consumați acest ceai zilnic pentru a vă menține sănătatea, pentru a preveni îmbolnăvirea și pentru a ajuta la gestionarea stresului. Este, de asemenea, recomandat ca tratament pentru o serie de afecțiuni, dintre care unele pot apărea în timpul sarcinii, cum ar fi vărsături, indigestie și dureri de spate. Este important de reținut totuși că dovezile care susțin utilizarea ceaiului de busuioc pentru aceste afecțiuni se bazează pe studii pe animale și pe testări în laborator. Sunt necesare studii clinice pentru a confirma aceste beneficii.

Ceaiul de busuioc și sarcina

În prezent, nu există suficiente informații cu privire la siguranța sau eficacitatea consumului de ceai de bucuioc în timpul sarcinii. Există afirmații contradictorii despre modul în care ceaiul poate afecta fătul. Anumite studii de toxicitate pe șobolani au descoperit că dozele mari de ceai au efecte asupra sănătății fătului de șobolan, în timp ce alte studii nu au găsit efecte dăunătoare. Astfel, consultă-te cu medicul tău înainte de a adăuga acest ceai în alimentație.

Opțiuni mai sigure

În loc de busuioc, ia în considerare ceaiurile deja cunoscute pentru siguranța în timpul sarcinii. Asociatia Americană de Sarcină raportează faptul că ceaiul de zmeură este un ceai sigur pentru femeile însărcinate, ce poate ajuta la scăderea timpului de travaliu. Este, de asemenea, o sursă de fier. O altă variantă este ceaiul de mentă ce ajută la ameliorarea greței.

Grija la alimentație în timpul sarcinii este la fel de importantă precum grija la efort sau la medicamente. Toate acestea vor contribui la dezvoltarea normală a copilului sau din contră o vor îngreuna. Evitarea anumitor alimente poate reduce riscul apariției malformațiilor congenitale. Deși ceaiul de busuioc a fost consumat timp de mii de ani, administrarea cu multă atenție al acesuia poate fi o alegere foarte bună pentru copil.