2 efecte benefice ale ceaiului de chimen în timpul sarcinii

Dacă ești o iubitoare de ceaiuri, probabil că îți va fi greu să renunți la anumite plante pe parcursul sarcinii. Reține totuși că nu toate ceaiurile din plante sunt bune în această perioadă, băute cu moderație pot însă să te ajute să-ți satisfaci pofta fără a implica alte riscuri.

Ceaiul din plante poate fi consumat cu moderație în timpul sarcinii, dar nu exagerați! Alegeți o cană pe zi pentru a fi în siguranță, poate două căni, dacă le consumați pe toată durata zilei. Ceaiul de chimen în sarcină nu ar trebui să dăuneze dacă este consumat conform indicațiilor.

Chimenul este o plantă. Oamenii folosesc ulei, frunze și semințe ca medicamente.

Unii oameni utilizează chimenul pentru probleme digestive, incluzând arsuri la stomac, balonare, gaz, pierderea apetitului și spasme ușoare ale stomacului și intestinelor. Uleiul de chimen  este, de asemenea, bun pentru tusea seacă, pentru a îmbunătăți controlul urinării, a ucide bacteriile din organism și a scăpa de constipație.

Unele femei iau ulei de chimen pe cale orală pentru a ajuta la începerea menstruației și pentru a calma crampele menstruale. Unele mame care utilizează această plantă pentru a crește fluxul de lapte matern.

În alimente, chimenul este folosit ca un bun condiment pentru gătit.

Beneficii ale ceaiului de chimen în sarcină

1. Ceaiul de chimen este bun pentru stomac – acesta ajută la calmarea arsurilor gastrice și la constipație, mai ales în timpul sarcinii,însă, datorită faptului că crește fluxul sanguin, consumul în sarcină trebuie să fie redus.

2. Ceaiul de chimen poate fi utilizat pentru producerea lactației în ultimul trimestru de sarcina, ceaiul de chimen se considera a fi bun pentru utilizare în vederea producerii lactației. Se pot consuma aproximativ 3 căni pe zi.

Ceaiuri de evitat în timpul sarcinii

Aceste ceaiuri pot stimula uterul, provocând contracții sau pot dăuna copilului în creștere.

 Mușețel – Ceaiul de mușețel este un puternic antiinflamator și nu este recomandat în timpul sarcinii. În timp ce cantități mici ar putea fi OK, mușețelul este un antiinflamator puternic și ar trebui să evitați mușețelul în timpul sarcinii din aceleași motive pentru care medicul dumneavoastră vă spune să nu luați aspirină.

 Hibiscus – Ceaiul Hibiscus poate fi asociat cu avortul spontan. Acest lucru nu este bine testat, dar mai bine să rămâi pe partea prudentă!

 Ceaiul negru – Ceaiul negru conține o cantitate crescută de cofeină care, în doar 3-4 căni/zi, poate depăși doza recomandată în timpul sarcinii.

pregnant-woman-pregnant-pregnancy-essay-157964Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare performante, prin colaborarea cu banca numărul 1 din Germania, dar și cu una dintre cele mai mari companii de servicii medicale (recoltare şi stocare celule stem) din Marea Britanie, Baby Stem va oferi un serviciu medical unic pe piaţa din România, respectiv cea mai inovatoare şi performantă tehnologie de stocare cu patent propriu, dezvoltat de Cells4Life. Cells4Life este una dintre cele mai vechi bănci de sânge din Europa şi singură bancă ce oferă acces copilului la mai multe tratamente, cu peste 100.000 de eşantioane stocate în prezent. Baby Stem oferă servicii de stocare a celulelor stem printr-un kit de recoltare, asistenta pe tot parcursul procesului şi garanţia calităţii băncii Cells4Life. Pentru mai multe detalii vizitaţi babystem.ro.