Cuprins

 

Ce este menta?

 

Menta se numără printre cele mai populare plante de pe Pământ. Beneficiile sale terapeutice sunt cunoscute de marea majoritate a oamenilor. Această plantă contribuie la stabilirea unui nivel normal de tensiune, reduce stresul, echilibrează tensiunea psihică, vă bine dispune, combate răceala, iar lista poate continua. Totuşi, dacă sunteți în perioada de sarcină, ca viitoare mamă trebuie să cunoaşteți tot catalogul de efecte pozitive şi negative în consumul de ceai de mentă în sarcină.

Menta se numără printre plantele medicinale care au o acţiune pozitivă asupra organismul uman. Această acţiune este formată de substanţe care ajută la creșterea imunității.

Menta se utilizează, nu doar în cazul tratării unor boli, ci şi în prevenirea acestora. De asemenea, ceaiul de mentă pentru femeile însărcinate poate fi folosit sub diferite forme: picături, loțiuni, tincturi etc.

Beneficiile ceaiului de mentă în sarcină

Menta aduce proprietăți fizice atât viitoarei mame, cât și copilului. Unele tratamente tradiționale sunt recomandate de către medici pentru femeile însărcinate, ca fiind benefice. Totuşi această situație nu se aplică mereu. După cum este recunoscut faptul, că femeile combină diferite plante în distincte forme, ceea ce poate aduce rezultate pozitive asupra corpului, dar câteodată poate aduce și unele negative.

Mai jos veți găsi proprietățile pozitive pe care le are menta asupra femeilor însărcinate și asupra copilului, înainte ca acesta să se nască, dar și după aceea.

  • Luptă împotriva simptomelor de răceală

În urmă cu multe secole, oamenii foloseau menta datorită proprietăţilor sale antibactereologice, antiseptice şi analgezice în lupta cu viruşii de gripă şi răceala. Mulți bolnavi au fost tratați de răceala și gripă cu ceai de mentă, adiministrându-li-se remediul, iar mai apoi erau lăsați să doarmă cu o plapumă pe ei, pentru a îi face să transpire și să elimine efectele febrei. După câteva ore, aceştia se simţeau mai bine. În câteva zile toţi bolnavii se însănătoşeau. Acelaşi lucru se aplică şi în zilele noastre. În cazul femeilor însărcinate, administrarea ceaiului este recomandat față de pastile și antibiotice.

  • Tratează bolile cardiovasculare

Uneori această plantă este recomandată în cazul dilatării vaselor de sânge . Însă dacă sunteți în aşteptarea unui copil nu recurgeți la ceaiul de mentă, pentru că poate provoca un avort spontan.

  • Îndepărtarea problemelor tractului digestiv

Problemele cu stomacul, lipsa poftei de mâncare, persistența stărilor de greaţă şi a balonării, toate aceste simptome erau tratate în trecutul prin administrarea ceaiului de mentă, pentru a scăpa de aceste probleme. În prezent, însă, acesta este interzis, deoarece odată cu îndepărtarea parţială a acestor probleme, din organism sunt eliminate şi diferite microelemente folositoare organismului uman. De aceea este interzis consumul regulat ale acestui ceai, chiar şi dacă nu suferiți de nicio boală. Cel mai bine este să îl folosiți periodic, când simțiți nevoia.

  • Ajută la calmare

Nu trebuie să uitați de proprietăţile calmante şi de refacere, ale ceaiului de mentă. Dacă sunteți supusă stresului, sunteți nervoasă, impulsivă, cu greu ve liniştiți sau cu greu vă concentreți, atunci nu v-ar strica să beți o ceaşcă din ceai din floare de mentă. În cazul în care suferiți de depresie sau de stări de nervozitate zilnică, cel mai bine este să vă adreseți unui medic specialist.

ceaiul de mentă în sarcinaPerioada cea mai recomandată în folosirea unui astfel de ceai în sarcină este în primul trimestru al acesteia, deoarece are loc o instabilitate hormonală importantă, tinerele femei gravide suferind de izbucniri de comportament, ticuri nervoase, impulsivitate. Consumul ceaiului de mentă, după cum deja ați citit anterior, ajută în ameliorarea acestei probleme.

Consumul de ceai de mentă în sarcină este recomandat să se înceapă după consultul în prealabil al medicului tău de familie. O astfel de plantă poate folosi la un preparat foarte folositor atât femeilor gravide, cât şi tuturor oamenilor. Proprietăţile terapeutice ale mentei sunt destul de benefice organismului uman, deci nu ezitați să vă bucurați de toate avantajele folosirii acestei plante. Totuși în cazul în care sunteți însărcinată, recomandat este  să consultați medicul înainte de folosirea acestui tip de ceai.

Este foarte important să te concentrezi pe sănătatea copilului, în special după naştere. Acest lucru poate fi asigurat, în cazul bebeluşului tău, prin recoltarea de celule stem. O astfel de clinică specializată este Baby Stem, singurul partener în România, al băncii de celule stem Seracell, numărul 1 în Germania. Baby Stem aduce în România experienţa şi calitatea germană a serviciilor de stocare şi mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii vizitează www.babystem.ro.Nota pentru Ceaiul de mentă în sarcină: 4 efecte necunoscute!: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile