Ceaiuri interzise în sarcină


Ceaiuri interzise în timpul sarcinii

Cuprins

Ceaiuri benefice sau nu în sarcină
Ceaiul Negru
Ceaiul Verde
Earl Grey

Dacă ești o mare consumatoare de ceai, ești probabil curioasă ce ceaiuri se pot consuma în siguranță în timpul sarcinii dar și ce ceaiuri ar trebui să eviți. Cu toate avertismentele privind consumarea băuturilor cu cofeină în timpul sarcinii, plus alte substanțe pe care anumite ceaiuri le pot conține, multe viitoare mame pot ezita să consume ceaiul lor preferat.

 
Ceaiuri benefice sau nu în sarcină

Beneficiile ceaiului de băut în timpul sarcinii „Consumul de ceaiuri pe bază de plante în timpul sarcinii este cu siguranță o alegere înțeleaptă în comparație cu băuturile cu cofeină”. Băuturile cu cofeină au efect diuretic, reduc absorbția nutrienților și epuizează glandele suprarenale. Între timp, infuzia de ceai din plante oferă elemente nutritive ușor asimilate și hrănesc organismul în timpul sarcinii. Infuzia este, de asemenea, plină de antioxidanți și vitamina C, care ajuta la scăderea nivelului de anxietate și stres.

Există și ceaiuri de evitat în sarcină, mai ales cele care conțin cofeină. Potrivit cercetărilor, consumul de cafeină în timpul sarcinii (în special peste 200 mg) a fost direct legat de greutatea redusă la naștere. Potrivit acestui studiu, cofeina este absorbită rapid și traversează liber placenta. După ingerarea a 200 mg cofeină, s-a constatat că fluxul de sânge în placentă a fost redus cu 25%.

Ei au descoperit că, pentru un copil care se așteaptă să aibă o greutate medie la naștere (3,6 kg), aceasta se echivalează cu o pierdere de 21-28 grame la 100mg de cofeină consumată pe zi. Cafeina a prelungit, de asemenea, durata sarcinii cu 5 ore pe 100 mg de cofeină pe zi, totuși dacă ești consumatoare de cafea, vestea este și mai gravă! Cafeaua a fost asociată cu o sarcină și mai lungă – cu 8 ore mai mult pentru fiecare 100 mg de cofeină pe zi.

Această cercetare ilustrează importanța reducerii consumului de cofeină în timpul sarcinii. Din acest motiv, ceaiurile cu un nivel ridicat de cofeină trebuie restricționate în timp ce ești gravidă. Aceste ceaiuri includ

 
Ceaiul negru

Ceaiul negru este unul din ceaiurile care trebuiesc evitate în sarcină, fabricate din frunzele plantei Camellia Sinensis.
2-3 cești medii de ceai negru conțin între 40-120 mg de cofeină.
Această doză se încadrează în consumul zilnic acceptată, dar, supra consumarea acestora poate crește șansele de avort spontan, deformări fetale și naștere înainte de termen. La mamă, ceaiul negru provoacă insomnii severe, care la rândul lor cresc riscul de hipertensiune arterială și anemie.

 
Ceaiul verde

Ceaiul verde conține și el cofeină, accentuând stările de insomnie și agitație. Deși conține antioxidanți, acesta trebuie evitat în timpul sarcinii.
Poți bea o ceașcă în loc de cafea, dar aceste anu trebuie consumate împreună.

 
Earl Grey

Earl Grey este unul dintre cele mai recunoscute tipuri de ceaiuri aromate din lume. Acest ceai chinezesc esențial este de obicei o bază de ceai negru, aromată cu ulei din coaja de portocală de bergamot, un citric cu aspect și aromă undeva între o portocală și o lămâie cu puțin grepfrut.
Acest ceai este cel mai puternic ceai negru, și este recomandată evitarea sa pe parcursul sarcinii.
Ai grijă de sănătatea bebelușului tău și consumă ceaiuri interzise cu moderație sau deloc. Protejează-i viitorul și informează-te despre stocarea celulelor stem la naștere.
Află beneficiile și avantajele stocării acestora de aici https://www.babystem.ro/celule-stem

ceaiuri interzise in timpul sarciniiBaby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare performante, prin colaborarea cu banca numărul 1 din Germania, dar și cu una dintre cele mai mari companii de servicii medicale (recoltare şi stocare celule stem) din Marea Britanie. Cells4Life este una dintre cele mai vechi bănci de sânge din Europa şi singură bancă ce oferă acces copilului la mai multe tratamente, cu peste 100.000 de eşantioane stocate în prezent.
Baby Stem va oferi un serviciu medical unic pe piaţa din România, respectiv cea mai inovatoare şi performantă tehnologie de stocare cu patent propriu, dezvoltat de Cells4Life. Baby Stem oferă servicii de stocare a celulelor stem printr-un kit de recoltare, asistenta pe tot parcursul procesului şi garanţia calităţii băncii Cells4Life.
Pentru mai multe detalii vizitaţi babystem.ro.