Cele 4 beneficii ale consumului de grapefruit în timpul sarcinii

Nutriția este probabil una dintre cele mai importante părți ale sarcinii- nu doar pentru că trebuie să ai grijă de corpul tău, ci pentru că tot ceea ce mânânci îl afectează și pe bebelușul tău. Acesta este motivul pentru care este atât de important ca femeile gravide să includă în dieta zilnică grăsimi, proteine, vitamine și minerale sănătoase. Există unele alimente pe care este bine să le consumi în mod regulat în timpul sarcinii, iar grapefruitul este una dintre ele.

Află câteva dintre beneficiile consumului de grapefruit în timpul sarcinii de la BabyStem:

Reduce tensiunea arterială și te ajută sa eviți preeclampsia

Preeclampsia apare la aproximativ 8% din toate femeile însărcinate. Poate duce la naștere prematură și chiar la moarte dacă nu este monitorizată corect. Dezvoltarea preeclampsiei în timpul primei sarcini poate, de asemenea, sa crească riscul de apariție a acesteia în timpul unei sarcini ulterioare. Femeile care suferă de hipertensiune au un risc crescut să dezvolte preeclampsia.
Datorită faptului că grapefruitul conține atât potasiu cât și licopen, acesta are un dublu serviciu când vine vorba de tensiunea arterială; nu numai că poate ajuta în lupta pentru scăderea tensiunii arteriale la cei care suferă deja de niveluri ridicate, dar poate ajuta și la prevenirea problemelor de tensiune arterială care este des întâlnită în sarcină.

Moderează colesterolul

Dacă ai colesterolul ridicat pe timpul sarcinii, grapefruitul te poate ajuta. Datorită numărului mărit de fibre și prectină pe care acesta le are, grapefruitul funcționează ca un vasodilatator natural.

Te ajută să scapi de insomnie

În ultimul trimestru de sarcină, somnul poate deveni incomod. Stările de nervi își vor face prezența din ce în ce mai des, iar acest lucru îți poate deranja somnul. Grapefruitul te va ajuta să ameliorezi aceste simptome, mai ales dacă este consumat înainte de culcare.

Ajută la menținerea greutății

Deși este important să ai o cantitate adecvată de greutate în timpul sarcinii, există mame însărcinate care se luptă cu greutatea lor. Grapefruitul poate fi o gustare minunată sau chiar o masă suplimentară. Conține doar 52 de calorii și ajută la menținerea sau scăderea în greutate.

Scăderea în greutate în timpul sarcinii nu este obiectivul principal, desigur, dar grapefruitul poate ajuta la reducerea rapidă a excesului de greutate sau la menținerea unei greutăți oportune pe tot parcursul sarcinii.

grapefruit in sarcinaPentru a te asigura că poți consuma grapefruit în timpul sarcinii nu uita să te consulți cu medicul tău pentru a fi sigură că nu reprezintă niciun pericol pentru tine sau pentru copilul tău.

Știm că viața copilului tău este primordială, de aceea, Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare performante, prin colaborarea cu Seracell, banca numărul 1 în Germania, care dispune de două dintre cele mai importante acreditări GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE. Mai multe informații găsești pe www.babystem.ro.

Nota pentru Cele 4 beneficii ale consumului de grapefruit în timpul sarcinii: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (4 note, media: 4,50 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile