7 Simptome de Sarcină Incipientă

Pentru că nu multe cupluri apelează la metodele de contracepție 100% sigure, precum contraceptivele orale sau prezervativele, cunoasterea semnelor unei sarcini incipiente poate fi extrem de valoroasă pentru un cuplu care nu și-a programat așteptarea unui nou membru în viața lor.  

 

  1. Întârzierea menstruaţiei

 

Printre simptomele de sarcină incipientă care se pot observa încă din primele săptămâni este întârzierea menstruaţiei.  Chiar dacă acesta este primul semnal de alarmă care anunță începutul unei sarcini, nu este exclus ca motivul întârzierii să fie altul. De exemplu, dacă ai trecut printr-o perioadă cu un nivel ridicat de stres, ai răcit sau ai trecut printr-o operație chirurgicală, atunci este normal ca menstruația să întârzie câteva zile.

 

  1. Greţurile în sarcină

 

Grețurile se numără printre simptomele de sarcină incipientă. Chiar dacă pentru majoritatea femeilor este știut faptul că acestea apar în mod frecvent dimineața, te pot surprinde în orice moment al zilei.

 

Un remediu natural care poate atenua simptomele de greață este consumul de ghimbir. Simptomele de greață apar frecvent doar în primul trimestru de sarcină, acestea atenuându-se la începutul celui de-al doilea trimestru. Tot ceea ce trebuie să faci este să te asiguri că mănânci bine și echilibrat.

 

  1. Oboseala precoce

 

În timpul sarcinii, metabolismul mamei suferă modificări pentru a putea susține atât corpul ei, cât și pe cel al copilului care se formează în pântece, ceea ce implică mult mai multă muncă.  Astfel se explică starea continuă de oboseală și nevoia de a dormi mai mult decât de obicei.

 

  1. Urinare frecventă

 

La aproximativ o săptămână după concepere,  vei simți nevoia de a merge mai des la toaletă, însă vei constata că urinezi des, dar puțin. Explicația este creșterea nivelului sanguin din zona pelvină determinată de embrionul instalat.

 

  1. Constipaţie și balonare

 

În această perioadă, intestinele tale au tendința de a se relaxa, fapt cauzat de nivelul ridicat de hormoni, de aceea apar constipația și balonarea ca efecte secundare care creează o stare de disconfort.

 

  1. Pofte culinare și modificări de gusturi

 

Nu există niciun studiu concret care să facă asocierea dintre o sarcină incipientă și poftele culinare. În urma studiilor, s-a demonstrat faptul că organismul simte nevoia de vitaminele şi mineralele de care duce lipsă.

 

  1. Apariția acneei

 

În cazul sarcinii incipiente vei observa că coprul tău va fi invadat de coșuri, chiar dacă în mod normal nu se întâmpla acest lucru. Acest lucru se va regla, intr-adevar, după ce nivelul de hormoni va reveni la cel normal, de aceea nu trebuie să te îngrijorezi.
simptome de sarcinăOdată ce aduci pe lume bebelușul, nu uita de sănătatea lui și recoltează celule stem la naștere. Recoltarea de astfel de celule îl va apăra de peste 40 de boli grave. Informează-te temeinic și alege la o bancă de încredere. O astfel de comunitate este Baby Stem, partener exclusiv al băncii de celule stem Seracell, care oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem, la cele mai înalte standarde. Baby Stem pune la dispoziția clienților săi un kit de recoltare dar și orice informație necesară. Pentru mai multe detalii, vizitează www.babystem.ro