Cele mai bune 5 sfaturi pentru epilarea în timpul sarcinii

O sarcină poate aduce foarte multe schimbări la corpul unei femei. Şi nu vorbim aici doar de schimbările de greutate. Poate ai observat deja după câteva săptămâni că pielea, unghiile şi părul tău arată mai bine ca oricând, de aici şi acea ,,strălucire” de viitoare mămică. Acest lucru se datorează în mare parte schimbărilor hormonale, în special estrogen, dar şi creşterii circulaţiei sanguine. Numai că acest lucru vine la pachet cu alte elemente mai puţin plăcute. S-ar putea să observi că, dintr-o dată, încep să îţi crească fire de păr mai groase şi mai închise la culoare, chiar în locuri neaşteptate. Nu trebuie să te alarmezi, este perfect normal. De cele mai multe ori, aceste fire cad de la sine după ce naşti, însă nu trebuie să aştepţi atât de mult dacă nu vrei.

Chiar dacă eşti însărcinată, nu trebuie să laşi acest lucru să îţi schimbe radical rutina de înfrumuseţare. Poţi în continuare să te îngrijeşti aşa cum o făceai înainte, doar că prin modalităţi sigure atât pentru tine, cât şi pentru fătul tău. Află, în cele ce urmează, tot ce trebuie să ştii despre epilarea în timpul sarcinii.

Pensatul

Poate unele dintre cele mai sigure şi mai precise metode de a elimina părul nedorit în timpul sarcinii. Bineînţeles, aceasta funcţionează pe porţiuni mici de piele. Nu există nicio contraindicaţie privind pensarea firelor răzleţe din zona feţei (sprâncene, mustaţă, nas, bărbie) şi nici de pe sfârcuri. Până aici, rutina ta de îngrijire este în siguranţă.

Epilarea cu lama

O metodă foarte populară de epilare pe care foarte mulţi oameni o folosesc în mod regulat. Este, în sine, o metodă sigură de epilare, iar şansele de a te infecta sunt puţine. Bineînţeles, instrumentul folosit trebuie să fie bine igienizat după fiecare folosire şi nu trebuie împrumutat sub nicio formă. În primele săptămâni de sarcină vei putea să razi părul nedorit fără probleme. Însă, odată ce burtica devine tot mai mare, va trebui să ai mare grijă, mai ales că vizibilitatea va fi tot mai scăzută, iar riscul de a te dezechilibra pe suprafaţa udă a căzii este mare. Dacă insişti totuşi să te epilezi prin această metodă, apelează la partenerul tău de viaţă sau la cineva apropiat care te-ar putea ajuta.

Epilarea cu ceară

Foarte multe femei au dubii în ceea ce priveşte epilarea cu ceară în timpul sarcinii. Nu au fost până acum studii care să demonstreze vreun efect negativ asupra fătului. Însă este posibil ca durerea resimţită în timpul epilării să fie puţin mai putercină în timpul sarcinii, întrucât pielea devine cu mult mai sensibilă în această perioadă. Pentru cele care doresc totuşi să scape de părul nedorit, este bine să apeleze la un salon de profil. Roagă tehnicianul să testeze cu ceară o porţiune mică de piele înainte de epilarea completă, pentru a vedea dacă ţesutul reacţionează diferit în timpul sarcinii. Foloseşte o soluţie calmantă antiseptică înainte şi după procedură, pentru prevenirea inflamaţiilor.

Cremele depilatoare şi decolorante

Pare o idee simplă şi uşor de pus în practică. De ce să îţi smulgi firele de păr când poţi să le decolorezi sau să le ştergi dintr-o mişcare cu ajutorul unei creme? Specialiştii se feresc însă să dea undă verde femeilor gravide la astfel de practici din cauza chimicalelor pe care le conţin şi care se absorb uşor în piele. Asta, pe lângă mirosul puternic pe care îl inhalezi în timpul procedurii. Au apărut pe piaţă diverse produse dedicate pielii sensibile, însă înainte de a folosi aceste soluţii, este mai bine să vorbeşti cu medicul tău despre asta. Cea mai bună variantă, ar fi totuşi să aştepţi până după naştere ca să le foloseşti.

Epilarea definitivă

epilare gravideLumina laser vizează pigmentul din păr, ducând la deteriorarea foliculului de păr pentru a opri creşterea viitoare. La epilarea prin electroliză, un electrod sau o sondă metalică subţire este introdusă la baza firului de păr, distrugând foliculul. Este riscant pentru viitoarele mămici să apeleze la această metodă, din moment ce lichidul amniotic care încnjoară fetusul este un conductor electric. Astfel, epilarea definitivă ar mai putea suferi amânare cel puţin până după naştere pentru a fi sigură că nu te expui pe tine şi pe fătul tău la vreun risc.

Baby Stem se remarcă prin calitatea germană a serviciilor de stocare şi de prelucrare a probelor biologice, fiind partenerul exclusiv al Seracell România, banca numărul 1 de celule stem din Germania. Află mai multe pe site-ul nostru, BabyStem.ro.

Voteaza Cele mai bune 5 sfaturi pentru epilarea în timpul sarcinii: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile