Cele mai bune tratamente pentru tratarea candidei în sarcină

Cuprins:

 

 

Probabil că ai auzit de această afecțiune până acum sau poate chiar ai suferit de candidoză și înainte de a fi însărcinată. Candida în sarcină apare cel mai frecvent pe fondul unui sistem imunitar slăbit, dar știați că aceasta nu apare doar în zona intimă, ci poate să apară și în zona anusului sau în cavitatea orală?

Specialiștii Baby Stem îți vor aduce la cunoștință tot ce trebuie să știi despre candida în sarcină.

Ce este candidoza?

Candidoza este o infecție fungică, una dintre cele mai obişnuite infecţii gastrointestinale şi apare în urma proliferării în exces a unei ciuperci numită Candida albicans.

Aceasta poate afecta gura și se manifestă sub forma unor afte care apar ca niște pete albe pe limbă, cerul gurii, sau alte zone ale gurii și gâtului. Acestea duc la durere și probleme de înghițire. Infecțiile gurii sunt cele mai frecvente la copii cu vârsta mai mică de o lună, la vârstnici și la cei cu sisteme imunitare slabe.

Dacă afectează vaginul, candidoza se manifestă agresiv, principalele semne și simptome incluzând:mâncărime în zona organelor genitale, senzație de arsură, secreție vaginală schimbată. Infecțiile vaginale apar mai frecvent în timpul sarcinii, la cei cu sisteme imunitare slabe și după utilizarea antibioticelor.

Foarte rar, pe fondul unui sistem imunitar afectat, infecția poate deveni invazivă, răspândindu-se în alte părți ale corpului. Acest lucru poate duce la febra, împreună cu alte simptome, în funcție de părțile implicate. Există mai mult de 20 de tipuri de Candida care pot provoca infecția cu Candida albicans fiind cea mai comună. Factorii de risc pentru candidoza invazivă includ persoane care au trecut printr-o unitate de terapie intensivă, după intervenție chirurgicală, sugari cu greutate mică la naștere și cei cu sisteme imunitare slabe.

Semnele și simptomele de candidoză variază în funcție de zona afectată. La persoanele sănătoase, candidoza este de obicei o infecție localizată a pielii, a unghiilor sau a picioarelor. Mucoasele pot fi și ele afectate, incluzând cavitatea bucală și faringe (esofag), organele genitale – inclusiv penisul în cazuri rare, mai puțin frecvent apare la indivizii sănătoși și poate afecta tractul gastrointestinal, tractul urinar și tractul respirator. Aftele sunt frecvent observate la sugari. Nu este considerat anormal la copii decât dacă durează mai mult de câteva săptămâni.

 

Candida în sarcină

 

Infecția cu candida a vaginului sau a vulvei poate provoca mâncărime severă, arsuri, dureri, iritații și o secreție schimbată și albicioasă. Tratarea de candida la gravidă începe prin schimbarea dietei, iar femeile gravide pot lua probiotice care sunt bacterii prietenoase.
Femeile pot limita dezvoltarea în exces a fungilor de candida prin schimbarea dietei și alegerea mai multor alimente și băuturi care determină un răspuns alcalin mai degrabă decât acid în organism.

Se recomandă o dietă care nu hrănește candidoza, ceea ce înseamnă eliminarea produselor care fermentează și a produselor din zahăr. La fel și alimentele care favorizează aciditatea.

 

Candida și dieta

 

Alimentele alcaline trebuie consumate la o masă în proporție de 80%, acestea ar putea fi legume verzi.

Alimentele foarte acide includ zahăr alb, îndulcitori artificiali, bere, cafea, ceai negru, înghețată, ciocolată și băuturi răcoritoare. Unele dintre cele mai alcaline alimente includ iarbă de grâu, spanac, usturoi, morcov, avocado, castraveți și țelină.

Ar fi de evitat, pe lângă toate alimentele care fermentează și brânza cu mucegai Nucile, cu excepția migdalelor și semințelor brute, ciupercile,Brânză, smântână, lapte praf, Fructele, cu excepția merelor verzi, Fructe uscate și confiate cum ar fi stafidele,Alcool, sifon, cafea, cidru, drojdie alimentară – pâine și produse de patiserie și orez alb sau paste făinoase, zahăr, inclusiv zaharoză, fructoză, maltoză, lactoză, glucoză, sirop de arțar, miere și îndulcitori artificiali.

Pe lângă probiotice, se recomanda utilizarea enzimelor digestive, pentru a crește controlul dezvoltării fungice în tractul gastro-intestinal.

Unii experți recomandă utilizarea enzimelor digestive cum ar fi amilaza, lipaza, proteaza, celuloza și lactaza pentru a crește controlul creșterii fungice în tractul gastro-intestinal.

 

candida in sarcinaNu se recomană femeilor însărcinate care suferă de candida în sarcină să își administreze niciun medicament fără prescripția medicului, precum și o dietă strictă poate fi dăunătoare. Chiar dacă candidoza în sarcină nu pune bebelușul în pericol, este important să te gândești la sănătatea ta și a micuțului tău. Poți preveni multe afecțiuni ale bebelușului prin procedura de recoltare a celulelor stem. Este foarte bine să vorbești din timp cu doctorul tău despre tehnica de recoltare a celulelor stem.

O clinică specializată este Baby Stem, singurul partener în România, a băncii de celule stem Seracell, numărul 1 în Germania. Baby Stem aduce în România experienţa şi calitatea germană a serviciilor de stocare şi mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii vizitaţi www.babystem.ro.

Nota pentru Cele mai bune tratamente pentru tratarea candidei în sarcină: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile