Cele mai frumoase cărți pentru copii

Știați că în toată lumea pe 20 noiembrie se sărbătorește Ziua Internationala aa Drepturilor Copilului? Or, într-o asemenea zi parcă totul este mai pașnic și mai frumos, iar nouă ne vine să revenim la copilărie, când totul era mai simplu și mai fără griji.

Tocmai de aceea, pentru că ne dorim o copilărie frumoasă și fără griji, vă invităm să completăm împreună o listă cu cele mai frumoase cărți pentru copii.

Puiul de cârtiță (de Zdeněk Miler)

Demult, când cei mari erau încă mici puteau urmări un desen animat frumos, cu aventurile unui pui de cârtiță. Puiul de cârtiță era foarte inteligent și a reușit odată să pună pe roate o întreagă mașină de unul singur. Pentru iubitorii acelui frumos desen animat, pentru cei mici și cei mari a fost tipărită o  carte ce cuprinde toate aventurile puiului de cârtiță.

Guess How Much I Love You (Sam McBratney)

V-ați ăntrebat vreodată dacă iubirea poate fi măsurată? Pot fi exprimate în cuvinte toate emoțiile ce vă cotropesc atunci când vă strângeți în brațe copiii? Despre asta discută iepurele mare cu cel mic, întrecându-se în a exprima fiecare iubirea cu cele mai frumoase și mai plastice cuvinte. Cartea a apărut acum 16 ani și este tradusă în peste 37 de limbi ale globului. Este o cărțulie ușoară, numai bună de citit înainte de somn.

Splat the Cat (Rob Scotton)

Trăia pe lumea asta un motan pe nume Splat , iar cel mai bun prieten al acestui motan era … un șoarece. Acesta era un adevărat prieten – și la bine și la greu. Când a venti vremea să meagră la școală eroul nostru nu și-a putut lăsa prietenul singur acasă atâta timp și l-a ascuns pe șoarece în geantă. Imaginați-vă acum că vine pauza de masă, iar motanul nostru deschide geanta din care iese un șoarece? Ce au făcut ceilalți colegi motănași? Au sărit pe șoarece! Despre felul în care reușește Splat să își apere cel mai bun prieten și alte frumoase aventuri puteți citi împreună cu puiuțul dumneavoastră seara înainte de culcare.

Dar ce cărți citiți dumneavoastră celui mic înainte de culcare?

 

Nota pentru Cele mai frumoase cărți pentru copii: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile