Cuprins:

 

 

Varicela sau vărsatul de vânt este una dintre bolile infecțioase ale copilăriei, care poate fi contactată și la maturitate, mai mult de 90% din oamenii din întreaga lume ajungând să facă boala la un moment dat în viață. Unii copii nu au contact cu varicela, ceea ce îi face să aibă o imunitate mai slabă. Gravidele care nu au făcut varicelă în copilărie și nu sunt imunizate la timp sunt expuse pericolului dacă intră în contact cu persoane infectate.

Varicela se caracterizează clinic printr-o erupție pruriginoasă – bașicuțe pline cu lichid, ce survine în mai multe valuri eruptive. Evoluția bolii este de regulă una ușoară, iar persoanele care au făcut varicelă vor rămâne imunizate pe viață, după încetarea erupției. Dacă sunteți însărcinată și dacă ați avut virusul varicelei în copilărie și ați fost vaccinată, cu siguranță sunteți în siguranță acum. Dacă însă faci varicelă în timpul sarcinii, tu și copilul tău puteți avea serioase probleme de sănătate. De aceea, femeile însărcinate trebuie să evite persoanele care au avut varicelă. Trebuie să evitați virusului varicelo–zosterian pe tot parcursul sarcinii, deoarece nu puteți face vaccin în timpul sarcinii. Virusul varicelo–zosterian poate produce două boli: varicela – în copilărie și herpes zoster – la maturitate, când virsul se manifestă altfel.

 

Varicela în sarcină: Riscuri pentru făt

Varicela se transmite foarte ușor prin aer și prin aerosoli, dar și prin contact direct cu obiecte infectat. Îmbolnăvirea în timpul sarcinii poate avea reacții neplăcute asupra fătului sau asupra sănătății dumneavostră. Medicul vă poate scrie anumite pastile și suplimente, care vă pot face imune la acest virus.

Riscul ca un bebeluș să se nască cu probleme este unul mai ridicat dacă mama este expusă varicelei în primele 20 de săptămâni  de sarcină, în special între săptămânile 8-20. Situația aceasta este foarte rară. Până în săptămâna 14 riscul este de 0.4%,  în timp ce între săptămânile 14-20 este de 2%. Dacă bebelușul prezintă la naștere semne ale sindromul congenital varicelos,poate prezenta următoarele afecțiuni: cicatrici la nivelul pielii, greutate scăzută la naștere și malformații ale membrelor, ochilor și creierului (microcefalie – creierul are dimensiunea mai mică decât ar trebui în mod normal).

În perioada cuprinsă între săptămâna 20 și până la termen, nu există risc pentru copil dacă mama a urmat un tratament cu imunoglobuline după ce a fost expusă. Acest tratament cu anticopri se administrează după 10 zile de la primul simptom al bolii. De asemenea, dacă mama a contactat varicela cu puțin timp înainte de a naște, cu mai mult de 5 zile înainte de naștere, boala nu va afecta bebelușul deoarece, cam la cinci zile după ce boala începe să se manifeste, corpul va dezvolta anticorpi care se vor transmite și la copil prin placentă.

 

 Simptomele varicelei la gravide

În mod normal, varicela are trei perioade de manifestare. Prima perioada, cea de incubație, durează între 10 și 21 de zile. Primele simptome sunt febra  – între 38 și 39 grade C, indispoziție, oboseală și stare de rău, posibile dureri de cap și inflamația gâtului. Cea de-a doua perioadă, preeruptivă, durează cam două zile și se manifestă prin erupție la nivelul pielii, febră, dureri de cap sau dureri abdominale. În perioada eruptivă se intensifică erupția.

varicelaDacă nu ai făcut varicelă în copilărie, pentru a preveni infectarea în timpul sarcinii, este important să te vaccinezi înainte de a rămâne însărcinată. Pentru a verifica prezența anticorpilor protectori în corp împotriva varicelei, cel mai indicat este ca fiecare femeie să facă testele serologice. De asemenea, este recomandat să aștepți cel puțin 4 săptămâni după vaccinare, înainte de a încerca să rămâi însărcinată. Totodată, dacă ești înconjurată de persoane care nu au avut încă boala sau nu au fost vaccinați, este recomandat ca și aceștia să se vaccineze.

Baby Stem este o clinică specializată, singurul partener în România a băncii de celule stem Seracell, numărul 1 în Germania. Baby Stem aduce în România experienţa şi calitatea germană a serviciilor de stocare şi mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii vizitaţi www.babystem.ro.Voteaza Cele mai întâlnite simptome ale varicelei și efectele asupra fătului: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile