Celulele stem pot elimina metastazele la creier in cazul cancerului la san

Cercetatorii au analizat posibilitatea de tratare a cancerului la san cu ajutorul celulelor stem si acestea au dat rezultate in cazul testelor realizate pe soareci de laborator. 

Cercetatorii de la Massachusetts General Hospital (MGH) au demonstrat ca terapia cu celule stem prezinta potential de de a elimina celulele metastatice de la creier si prelungesc astfel speranta de viata a pacientului. Studiul publicat in revista medicala Brain descrie de asemenea o strategie de prevenire a potentialelor consecinte negative ale terapiei cu celule stem. De cele mai multe ori cancerul la san, plamani, sau cancerul de piele da metastaze la creier, iar celulele stem in terapie pot actiona asupra celulelor metastatice in anihilarea lor si eliminare.

Pentru a realiza o terapie cu potential nou cercetatorii au dezvoltat o populatie de celule stem neurale, pentru a exprima o versiune a genei TRAIL. Aceasta gena codifica moleculele ce ce activeaza o serie de receptori care induc celulele moarte gasite doar pe suprafata celulelor canceroase.

In acest moment cercetatorii analizeaza  cum poate fi eficientizata  terapia de directionare simultana spre mai multe molecule de tumori specifice de pe suprafata celulelor metastatice din creier și anticipa ca rezultatele lor va aduce o contributie majora la dezvoltarea de noi terapii orientate pentru tumorile metastatice ale creierului.

Nota pentru Celulele stem pot elimina metastazele la creier in cazul cancerului la san: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile