Celulele stem pot îmbunătăți vederea

Celulele stem pot face cu adevărat minuni științifice când vine vorba despre vedere.  Se cunoaște cazul unui bărbat orba care și-a revenit îndeajuns pentru a călări. O femeie care nu putea deosebi literele deloc la testul de vedere, acum poate citi primele patru rânduri de litere. Alți oameni și-au recăptătat posibilitatea de a deosebi culori. În toate aceste cazuri s-au folosit injecții în retină cu celule stem, pentru a le înlocui pe cele pierdute.
Un studiu aplicat asupra a 18  persoane cu afecțiuni degenerative oculare este a demonstrat importanța folosirii celulelor stem embrionare în tratamentul afecțiunilor retinei.
Am auzit despre potențialul lor de mai mult de un deceniu, dar rezultatele au fost întotdeaunadescoperite în urma testelor pe  șoareci și șobolani, și nimeni nu a demonstrat că sunt în siguranță sau eficiente la oameni pe termen lung„, spune Robert Lanza de la Advanced Cell Technology din Marlborough, Massachusetts, compania care a efectuat intervenția cu celule stem. Acum am demonstrat amândoi pot fi folosite în siguranță și există o șansă reală ca aceste celule să poată ajuta oamenii.”
Zece ani în urmă, echipa de la Advanced Cell Technology a anunțat că a transformat cu succes celulele stem embrionare umane în celule de pigment epiteliale retiniene. Aceste celule ajută la mentinerea  sănătății conurilor.
Voteaza Celulele stem pot îmbunătăți vederea: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile