Celulele stem și fertilizarea in vitro

Celulele stem au un rol extrem de important în buna funcționare a întregului organism, deoarece au capacitatea de a se schimba în diferite tipologii de celule umane, acționând, la nivel microscopic, ca o „armată de medici”, care are rolul de a fixa țesuturile rănite și de a înlocui alte celule, atunci când acestea „mor”. De asemenea, celulele stem pot fi folosite cu succes și în cazul fertilizării în vitro (FIV). Infertilitatea la femei poate avea diverse cauze, de la înaintarea în vârstă, până la tulburări hormonale, tratamente utilizate de-a lungul vieții, stresul, factorii de mediu, incompatibilitatea cu partenerul de viață, etc.

Baby Stem este partener Seracell și oferă servicii de prelucrare și depozitare a celulelor stem, la cele mai înalte standarde. Astfel, Baby Stem oferă stocare la prețuri avantajoase, posibilitatea copiilor să beneficieze de medicina regenerativă și garanția părinților că eliberarea se va face în maxim 72 de ore, de la momentul realizării cererii.

Pot fi create ovule din celule stem?

Faptul că medicina evoluează nu mai este niciun secret, pentru nimeni. Cercetătorii au reuși să creeze în laborator ovule dezvoltate artificial, deschizând astfel o „poartă” în domeniul reproducerii, care până acum zece ani nici măcar nu exista, nici măcar la nivel de propunere. Potrivit cercetătorilor din cadrul Massachusetts General Hospital, celulele stem cultivate în condiții de laborator produc, la rândul lor, ovocite, adică ovule imature care prezentă același aspect și aceleași proprietăți ca și ovocitele normale, generate în mod natural, de ovar. Astfel, aceștia au reușit să extragă celule stem din ovare umane și să le determine să genereze, la rândul lor, ovule noi.

Zain Rajani – primul copil născut cu ajutorul celulelor stem

Un astfel de exemplu este cazul lui Zain Rajani, primul copil din lume născut cu ajutorul unui tratament de fertilizare in vitro,  în cadrul căruia au fost utilizate celule stem. În vârstă de 22 de ani, Zain Rajani s-a născut printr-o metodă care are ca principiu faptul că femeile au, în propriile lor ovare, o posibilă soluție la infertilitatea cauzată de o condiție precară a ovarelor.

Numărul de celule stem care pot fi extrase din ovare este unul foarte mic, astfel că probabilitatea ca o celulă să se transforme într-un ovul viabil este de 1 la 10.000. Chiar și așa, celulele stem sunt specializate în funcția reproductivă sunt capabile să se dividă și să se transforme în ovule mature, odată introduse în țesutul ovarian feminin și să se „comporte”  asemeni unor ovule normale, naturale.

Întrucât celulele stem au capacitatea de a se transforma în diverse tipuri de celule umane, acestea pot ajuta o femeie trecută de o anumită vârstă, al cărei sistem reproductiv îmbătrânește, să devină 100% productivă, putând da astfel naștere, fără probleme.

Natasha Rajani este mama primului copil născut cu ajutorul fertilizării in vitro, în cadrul căreia s-au folosit celulele stem. În 2014, aceasta a fost supusă unei proceduri de îndepărtare a unei mici bucăți din țesutul ovarian, în cadrul unei intervenții laparoscopice. Primii pași către fertilizarea in vitro i-a făcut în Canada, și a reuși, în cele din urmă, să producă 15 ovule. Dintre acestea, doar 4 au fost fertilizate. Astfel, Natasha a produs 4 embrioni, dintre care unul i-a fost introdus în uter , iar restul au fost înghețați, în cazul în care cei doi își vor mai dori copii, mai târziu.

Celulele stem sunt celule extrem de importante, datorită capacitații lor de a fi folosite în transplanturi și de a se transforma în diferite tipuri de celule specializate, precum celule sanguine, hepatice, adipoase, etc.

Celulele stem tratează peste 85 de boli

Celulele stem ajută la tratarea a peste 85 de boli. Pe lângă celulele stem ce pot fi extrase din ovare, pentru a trata infertilitatea, celulele stem extrase la naștere au avantajul de a fi tinere, de a nu fi luat contact cu mediul exterior, fiind astfel, necontaminate. Scopul celulelor stem este de a ajuta organele slăbite să se refacă sau să înlocuiască, efectiv, celulele bolnave, astfel încât, funcțiile organismului să poată fi reluate cu succes.

Baby Stem este partener Seracell, banca numărul 1 în Germania din punct de vedere al recoltării lunare și al eliberării totale. Seracell dispune de două dintre cele mai importante acreditări GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE și susține, de mai bine de zece ani, tratamentele împotriva leucemiei și a diverselor tipuri de cancer, prin fabricarea de produse și transplant de celule stem.

 

 

 

 

Nota pentru Celulele stem și fertilizarea in vitro: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile