Cuprins:

Ca orice viitoare mămică ai numeroase întrebări la care îți dorești să afli răspunsuri. Purtarea centurii de siguranță în timpul sarcinii reprezintă un subiect foarte căutat. Astfel, în următoarele rânduri vei afla totul despre siguranța acestui tip de centură în timpul sarcinii, dar și legislația privind purtarea ei.

Purtarea centurii de siguranță pune în pericol sarcina?

Nu. Cercetările au arătat în mod repetat că cea mai bună modalitate de a-ți proteja sarcina în creștere atunci când ești în mașină este să porți o centură de siguranță poziționată corect de fiecare dată.

Cum se fixează corect centura de siguranță?

Pentru a evita rănirea atât a ta, cât și a copilului, centura de siguranță trebuie fixată corespunzător. Centura de siguranță ar trebui să fie fixată în trei puncte (ceea ce înseamnă că ar trebui să aibă o curea în zona bazinului și o curea în drep cu umărul). Așează prima curea sub burtă și fixeaz-o pe șolduri. Nu purta niciodată centura peste sau deasupra burții. În timpul unui accident, zdruncinarea bruscă, având centura în această poziție ar putea determina placenta să se rupă de uter sau să provoace alte răni. Dacă porți o haină de iarnă sau un pulover gros care face ca centura de siguranță să alunece în sus pe burtă, ia în considerare să nu se întâmple acest lucru.

Cealaltă curea, de umăr, ar trebui să se potrivească perfect între sâni și în lateralul burții. Dacă aceasta îți atinge gâtul, repoziționează-ți scaunul sau centura astfel încât, să se așeze corect.

Air bag-urile oferă o protecție suplimentară. Cu toate acestea, airbag-urile nu înlocuiesc necesitatea de purtării centurii de siguranță. De fapt, o acestea pot fi periculoase dacă se declanșează, iar tu nu ești în poziția corespunzătoare.

Când conduci, reglează scaunul astfel încât să fie cât mai îndepărtat de volan și de bord, permițând totuși să atingi confortabil pedalele. Dacă volanul este reglabil, orientează-l în sus și departe de burtă. În acest fel, airbag-ul se va deschide spre pieptul tău, nu spre burtă.

Indiferent dacă ești sau nu însărcinată, cel mai sigur loc ca pasager este pe bancheta din spate. Rănile cauzate de accidentele de mașini tind să fie mai puțin grave pentru persoanele care stau pe bancheta din spate.

Din punct de vedere legislativ, femeile gravide pot să renunțe la centura de siguranță în momentul în care dispun de un certificat medical care să confirme sarcina și interdicția de a cupla centura de siguranță.

Cu toate acestea, dacă ai fost implicată într-un accident de mașină, fie el foarte minor, prezintă-te la medic imediat. Tu te poți simți bine, însă fătul poate a avut de suferit.Voteaza Centura de siguranta la gravide: descoperă care este legea privind siguranța femeilor însărcinate: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile