Centura de siguranta la gravide: descoperă care este legea privind siguranța femeilor însărcinate

Cuprins:

Ca orice viitoare mămică ai numeroase întrebări la care îți dorești să afli răspunsuri. Purtarea centurii de siguranță în timpul sarcinii reprezintă un subiect foarte căutat. Astfel, în următoarele rânduri vei afla totul despre siguranța acestui tip de centură în timpul sarcinii, dar și legislația privind purtarea ei.

Purtarea centurii de siguranță pune în pericol sarcina?

Nu. Cercetările au arătat în mod repetat că cea mai bună modalitate de a-ți proteja sarcina în creștere atunci când ești în mașină este să porți o centură de siguranță poziționată corect de fiecare dată.

Cum se fixează corect centura de siguranță?

Pentru a evita rănirea atât a ta, cât și a copilului, centura de siguranță trebuie fixată corespunzător. Centura de siguranță ar trebui să fie fixată în trei puncte (ceea ce înseamnă că ar trebui să aibă o curea în zona bazinului și o curea în drep cu umărul). Așează prima curea sub burtă și fixeaz-o pe șolduri. Nu purta niciodată centura peste sau deasupra burții. În timpul unui accident, zdruncinarea bruscă, având centura în această poziție ar putea determina placenta să se rupă de uter sau să provoace alte răni. Dacă porți o haină de iarnă sau un pulover gros care face ca centura de siguranță să alunece în sus pe burtă, ia în considerare să nu se întâmple acest lucru.

Cealaltă curea, de umăr, ar trebui să se potrivească perfect între sâni și în lateralul burții. Dacă aceasta îți atinge gâtul, repoziționează-ți scaunul sau centura astfel încât, să se așeze corect.

Air bag-urile oferă o protecție suplimentară. Cu toate acestea, airbag-urile nu înlocuiesc necesitatea de purtării centurii de siguranță. De fapt, o acestea pot fi periculoase dacă se declanșează, iar tu nu ești în poziția corespunzătoare.

Când conduci, reglează scaunul astfel încât să fie cât mai îndepărtat de volan și de bord, permițând totuși să atingi confortabil pedalele. Dacă volanul este reglabil, orientează-l în sus și departe de burtă. În acest fel, airbag-ul se va deschide spre pieptul tău, nu spre burtă.

Indiferent dacă ești sau nu însărcinată, cel mai sigur loc ca pasager este pe bancheta din spate. Rănile cauzate de accidentele de mașini tind să fie mai puțin grave pentru persoanele care stau pe bancheta din spate.

Din punct de vedere legislativ, femeile gravide pot să renunțe la centura de siguranță în momentul în care dispun de un certificat medical care să confirme sarcina și interdicția de a cupla centura de siguranță.

Cu toate acestea, dacă ai fost implicată într-un accident de mașină, fie el foarte minor, prezintă-te la medic imediat. Tu te poți simți bine, însă fătul poate a avut de suferit.

Nota pentru Centura de siguranta la gravide: descoperă care este legea privind siguranța femeilor însărcinate: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 3,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile