Cuprins

Când colul uterin al femeii este slăbit (uneori numit col uterin incompetent), crește riscul de naștere prematură, deoarece colul se scurtează sau se deschide prea devreme. Pentru a preveni travaliul prematur, medicul poate recomanda un cerclaj cervical.

Procedura de cerclaj este utilizată pentru a preveni aceste schimbări precoce în colul uterin al unei femei, diminuând astfel, riscul unei nașteri premature. Col uterin are rolul de a menține fătul în interiorul uterului până când mama ajunge la 37-38 de săptămâni de sarcină.

Ce este un cerclaj?

Tratamentul pentru un col deschis este o procedură chirurgicală numită cerclaj, în care colul uterin este cusut în timpul sarcinii, acesta fiind partea cea mai joasă a uterului care se extinde în vagin.

Când se apelează la cerclaj?

Cel mai bun moment pentru procedura cerclajului este în a treia lună (12-14 săptămâni) de sarcină. Cu toate acestea, unele femei pot avea nevoie de un cerclaj mai târziu în sarcină. Acest lucru este necesar după ce au început deja modificări precum deschiderea sau scurtarea colului.

 Care sunt beneficiile unui cerclaj?

Cerclajul cervical ajută la prevenirea avortului sau a travaliului prematur cauzate de incompetența cervicală. Procedura are succes în proporție de 85% până la 90% din cazuri. Cerclajul cervical pare a fi eficient atunci când există o adevărată incompetență cervicală, dar, din păcate, diagnosticul de incompetență cervicală este foarte dificil și poate fi inexact.

La ce te poți aștepta după procedura de cerclaj?
  •         Vei rămâne în spital câteva ore sau peste noapte pentru a fi monitorizată în cazul unor contracții premature.
  •         Imediat după procedură, poți prezenta sângerare ușoară și crampe, care ar trebui să se oprească după câteva zile. Acestea pot fi urmate de o secreție vaginală crescută.
  •         Poți primi medicamente pentru a preveni infecția sau travaliul prematur.
  •         Timp de 2-3 zile va trebui să eviți activitatea fizică.
Care sunt riscurile unui cerclaj?

  • Contracții premature
  •         Incapacitatea colului uterin de a se dilata normal în timpul travaliului
  •         Ruptură a membranelor
  •         Infecție de col uterin
  •         Unele riscuri asociate cu anestezia generală includ vărsături și greață

Este foarte important să discuți cu medicul tău despre orice problemă pe care o întâmpini și să mergi la consult în mod regulat pentru a preveni orice risc. 



Voteaza Cerclajul – Afla TOT ce trebuie sa știi despre cerclaj în timpul sarcinii: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile