Cireșele în sarcină: interzise sau permise?

Gustul plin de savoare a cireșelor îți poate face poftă, mai ales pe timpul sarcinii. Cu siguranță nu vei putea rezista tentației de a mânca. Dar sunt cireșele permise pe timpul sarcinii? Aceasta este una dintre întrebările pe care și-o pun adesea femeile însărcinate. Dacă vei consuma cireșe într-o cantitate moderată nu vei întâlni nicio problema, deoarece acestea fac bine atât ție cât și bebelușului tău.

Iată ce se spune despre consumul de cireșe în sarcină:

Crește imunitatea organismului

Cireșele sunt pline de substanțe nutritive și este un fruct sigur pe care orice femeie gravidă îl poate consuma, cu excepția celor care prezintă o alergie atunci când consumă acest fruct. Cireșele conțin niveluri sănătoase de vitamina C, care au proprietăți antioxidante. Ele joacă un rol vital în eliminarea radicalilor liberi, care pot provoca diverse infecții și boli. În plus, cireșele ajută la creșterea nivelului de imunitate.

Ajută la dezvoltarea creierului bebelușului

Antocianinele găsite în cireșe protejează celulele neurale și promovează sănătatea creierului fătului. Antocianina, pigmenul roșu din cireșe este cunoscută a fi foarte eficientă în reducerea inflamației, umflăturilor și a durerilor articulare pe care le întâlnești de obicei pe timpul sarcinii.

Previne diabetul gestațional

Cireșele ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge sub control și, prin urmare, ajută la prevenirea diabetului gestațional. De asemenea, reduce oboseala deoarece au în conținut apă, iar acestea îți oferă un plus de energie și contribuie la combaterea oboselii.

Controlează nivelul tensiunii arteriale

Conținutul de potasiu din cireșe ajută la reținerea apei și la controlul tensiunii arteriale din organism. Astfel, previne riscul de preeclampsie în timpul sarcinii.

Te ajută să ai un somn liniștit

Antioxidantul numit melatonină, care se găsește și în cireșe este un inductor ideal al somnului. Poți avea un somn neliniștit pe timpul sarcinii din cauza diferitelor disconforturi. Bea un pahar de suc de cireșe în fiecare zi pentru a depăși problemele somnului.

cirese in sarcinaÎnvelișul plantei de cireș conține acid cianhidric, o substanță chimică otrăvitoare. Prin urmare nu mânca cireșele fără ca ele să fie decojite. De asemenea, dacă ai diabet gestațional nu este indicat să consumi cireșe. Pentru a elimina bacteriile și infecțiile de pe ele trebuie spălate înainte de a fi consumate, iar înainte de a include cireșele în dieta ta zilnică consultă medicul de specialitate.

Baby Stem aduce în România servicii de prelucrarea şi depozitare a celulor stem de înaltă calitate. Seracell funcţionează în strânsă legătura cu Facultatea de Medicină a Universităţii Rostock. Pentru că punem accent pe sănătatea copilului, îţi oferim cele mai bune servicii. Mai multe informații găsești pe www.babystem.ro.

Voteaza Cireșele în sarcină: interzise sau permise?: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile