Cuprins:

 

Citomegalovirusul (CMV) este un virus care poate fi transmis unui copil ce se află în curs de dezvoltare intrauterina. Infecția cu citomegalovirus este de obicei inofensivă și rareori cauzează boală. Pentru majoritatea persoanelor sănătoase care dobândesc citomegalovirus după naștere, există puține simptome și nu există consecințe pe termen lung asupra sănătății. Odată ce o persoana devine infectată, virusul rămâne în stare latentă în corpul acelei persoane pentru toată viața.

 

În acest articol, specialiştii Baby Stem îţi vor aduce la cunoștință toate informaţiile referitoare la infecția cu citomegalovirus, precum simptomele din timpul sarcinii, riscurile pe care le poţi întâmpina dacă ești infectată cu acest virus, dar şi soluţia pentru a evita ca bebeluşul tău să fie afectat.

Infecția cu citomegalovirus în sarcină

Citomegalovirusul este un virus ADN, iar oamenii sunt singura sa gazdă cunoscută. Ca și ceilalți membri ai familiei virusului herpes, CMV poate provoca infecții ce rămân în stare latentă. CMV poate fi transmis ocazional ca urmare a donării de organe, a transfuziei de sânge, a contactului sexual și a contactului cu saliva infectată sau urină. Cel puțin 50% din femeile de vârstă reproductivă au dovezi ale infecției CMV anterioare. Prevalența infecției anterioare este crescută la femeile cu statut socio-economic scăzut. Majoritatea femeilor însărcinate dobândesc infecția ca urmare a contactului cu copiii sau copiii lor mai mici, într-o grădiniță sau într-un cadru preșcolar.

 

Riscurile infecției cu citomegalovirus în sarcină pentru făt

Sugarii pot dobândi infecția CMV prin contactul cu sângele contaminat și secrețiile genitale în timpul administrării și prin intermediul laptelui matern după naștere. Cu toate acestea, atunci când o femeie gravidă dezvoltă infecție CMV în prima jumătate a sarcinii, riscul de infecție transplacentară este de aproximativ 40%. Dintre acești copii, între 5 și 15% prezintă simptome ale infecției cu citomegalovirus la naștere. Principalele manifestări clinice ale infecției congenitale severe CMV includ calcifieri intracraniene, restricții de creștere intrauterină, hepatită și icter, microcefalie, corioretinită, pierderea auzului, retard mintal și convulsii. Dintre acești sugari grav infectați, până la 30% mor, iar aproximativ 80% dintre supraviețuitori au sechele grave. Optzeci și cinci până la 95% dintre acești copii infectați sunt asimptomatici la naștere. Zece până la 15% dintre copiii inițial asimptomatici dezvoltă ulterior defecte neurologice, auditive, vizuale și / sau dentare, care devin evidente în copilărie.Se observă totuși că, atunci când infecția maternă primară apare în trimestrul al treilea al sarcinii, riscul transmiterii transplacentare este mult mai mare – de la 75 la 80%. Cu toate acestea, riscul de leziuni grave la făt este foarte scăzut.

Atunci când mama a fost infectată înainte de sarcină, iar infecția doar se reactivează pe parcursul sarcinii, doar 5 până la 10% dintre copii devin infectați. Niciunul dintre acești copii nu este simptomatic la naștere. Sechelele târzii ale infecției includ deficitele minore vizuale și auditive și întârzierile de dezvoltare care devin evidente pe măsură ce copilul intră în școala primară.

bebelus in dezvoltareDacă eşti însărcinată şi ai suferit pe parcursul sarcinii o infecție cu citomegalovirus,  este foarte important să discuți cu medicul tău despre riscurile posibile pentru tine și copil și să găsiți împreună soluția ideală. Trebuie să te concentrezi pe sănătatea copilului tău, în special după naştere. O asigurare de sănătate, în cazul bebeluşului tău, poate fi făcută prin recoltarea de celule stem. O astfel de clinică specializată este Baby Stem, singurul partener în România a băncii de celule stem Seracell, numărul 1 în Germania. Baby Stem aduce în România experienţa şi calitatea germană a serviciilor de stocare şi mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii vizitaţi www.babystem.ro.Nota pentru Citomegalovirusul, în sarcină – Riscurile la care e expus fătul în timpul infecției cu acesta: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile