Cuprins

Când ești o proaspătă mămică devine o adevărată provocare să te descurci cu un bebeluș ce are colici. Bebelușii ce prezintă colici au episoade, aparent, interminabile de plânsete, indiferent de ce ai încerca să faci pentru a-i calma. Ce este această problemă, ce presupune și cauzele ei le vei afla în continuare.

Ce înseamnă, de fapt, colicii?

Realitatea este că toți bebelușii plâng: este cel mai bun (și singurul) mod de a-și comunica nevoile la această vârstă fragedă. Ca părinți, suntem programați biologic pentru a le răspunde, astfel încât aceste nevoi să fie îndeplinite. Însă la copiii ce au colici, plânsul începe brusc, fără niciun motiv aparent.

Colicii nu reprezintă o boală sau un diagnostic, ci o combinație de comportamente derutante. Este o problemă frecventă, care apare la 1 din 5 sugari. Aceste perioade obositoare pot dura ore în șir, uneori târziu în noapte.

De obicei, se poate detecta colicii prin prezența a trei lucruri:

  •         Plânsetul durează cel puțin trei ore
  •         Are loc cel puțin trei zile pe săptămână
  •         Persistă cel puțin trei săptămâni la rând

Simptome și semne ale colicilor la bebelușul tău

  •         Plânsetul apare la aceeași oră în fiecare zi (de obicei după-amiaza târzie sau seara devreme, dar poate varia).
  •         Plânsul pare să apară fără niciun motiv (nu pentru că bebelușul are un scutec murdar sau îi este foame sau obosit).
  •         Bebelușul își poate trage picioarele, încleșta pumnii și, în general, își mișcă mai mult picioarele și brațele.
  •         De asemenea, de multe ori va închide ochii sau îi va deschide foarte larg, își va încrunta fruntea.
  •         Activitatea intestinului poate crește și poate avea gaze.
  •         Mâncarea și somnul sunt perturbate de plâns.

Care este diferența dintre colici și plânsul obișnuit?

Nu există o definiție clară a colicilor sau cum diferă de alte tipuri de plâns. Însă, de obicei, medicii sunt de acord că diferența dintre colici și plânsul obișnuit este că bebelușul pare inconsolabil, plânsul se transformă în țipete, având o durată de cel puțin trei ore și uneori mult mai mult. Cel mai adesea, episoadele reapar zilnic.

Sfaturi pentru ameliorarea colicilor

Întâi de toate, desigur, consultă medicul pediatru pentru a te asigura că plânsul nu are legătură cu vreo afecțiune medicală gravă care ar putea necesita tratament.

Dacă alăptezi, încearcă să elimini produsele lactate, cofeina, ceapa, varza și orice alte alimente potențial iritante.

Dacă îți hrănești bebelușul cu formulă de lapte, discută cu medicul pediatru despre o formulă de proteină hidrolizată. Dacă sensibilitatea alimentară provoacă disconfort, colicii ar trebui să se amelioreze în câteva zile de la aceste modificări nutriționale. De asemenea, minimizează cantitatea de aer din sticlă și încearcă să găsești poziția corerctă de hrănire.

Nu supra hrăni bebelușul, fiind un factor important în disconfortul acestuia. În general, așteaptă cel puțin două ore de la începutul unei hrăniri până la următoarea.

Plimbă copilul într-un ham. Mișcarea ajută la calmarea bebelușului din plâns.

Cu toate acestea, colicii reprezintă doar o etapă în primele săptămâni de viață ale bebelușului, iar cu răbdare, vor trece mai repede decât ai crede. Încearcă să rămâi mereu pozitivă, iar bebelușul tău va avea și el o stare de spirit bună. Voteaza Colicile la bebeluși: Posibilă cauză pentru plânsetele dese – Babystem.ro: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile