Cuprins

O sarcină presupune multă atenție, îngrijire, dar și multe informații de asimilat. Dacă vorbim despre col, unele femei se confruntă cu un col deschis în această perioadă delicată. Ce înseamnă acest lucru și ce simptome prezintă vei afla în continuare.

În timpul sarcinii, pe măsură ce copilul crește și devine mai greu, acesta apasă pe colul uterin. Această presiune poate face colul uterin să înceapă să se deschidă înainte ca bebelușul să fie gata de naștere. Această afecțiune se numește col uterin incompetent sau col uterin slăbit și poate duce la un avort sau o naștere prematură. Cu toate acestea, un col uterin incompetent se produce doar în aproximativ 1 din 100 de sarcini.

Ce provoacă un col uterin deschis?

Un col uterin incompetent poate fi cauzat de una sau mai multe dintre următoarele condiții:

  •         Operație anterioară pe colul uterin
  •         Daune provocate în timpul unei nașteri dificile
  •         Col uterin malformat din cauza unui defect de naștere
  •         Traumatisme anterioare ale colului uterin, cum ar fi D&C (dilatație și chiuretaj)

 Cum voi știi dacă am un col uterin deschis?

Colul uterin incompetent nu este verificat în mod obișnuit în timpul sarcinii și, prin urmare, nu este diagnosticat de regulă, decât după ce a trecut al doilea sau al treilea trimestru. Femeile pot fi evaluate înainte de sarcină sau în sarcina timpurie prin ecografie dacă prezintă factori care sunt potențiale cauze ale colului uterin incompetent.

 Cât de frecvent apare un col deschis?

Un col uterin incompetent sau slăbit se prezintă la aproximativ 1-2% din sarcini. Aproape 25% dintre pierderile de sarcină în al doilea trimestru se datorează colului uterin incompetent.

Prevenirea colului deschis
Nu poți preveni un col uterin incompetent, dar poți face anumite lucruri pentru a ajuta la menținerea unei sarcini sănătoase, pe întreaga durată.

Consultă medicul în mod regulat. Vizitele prenatale regulate pot ajuta medicul să monitorizeze atât sănătatea ta, cât și a copilului. Menționează orice semn sau simptom care te preocupă, chiar dacă par lipsite de importanță.

Adoptă o alimentație sănătoasă. În timpul sarcinii, vei avea nevoie de mai mult acid folic, calciu, fier și alți nutrienți esențiali. Un supliment alimentar prenatală, începând cu câteva luni înainte de concepție – poate ajuta la completarea oricăror lipsuri alimentare.

Evitată substanțele riscante. Dacă fumezi, renunță la acest viciu. De asemenea, nici alcoolul nu este permis în această perioadă. De asemenea, evită să administrezi medicamente dacă nu ai consultat medicul înainte.

Este foarte important să-ți acorzi multă atenție în cele nouă luni de sarcină pentru a evita posibilele riscuri.

 Voteaza Colul uterin deschis: care sunt simptomele si cum trebuie sa actionezi?: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile