Consumul de ghimbir in sarcina – Aspecte Pro & Contra!

Cuprins

Ghimbirul este considerat a fi un „super-aliment” datorită beneficiilor lui multiple. Însă, în timpul sarcinii, fiecare mămică se întreabă dacă este bine să-l adauge în mesele zilei astfel încât, să nu pună sănătatea bebelușului în pericol.

Este sigur să mănânci ghimbir în timpul sarcinii?


 

Da, este sigur să introduci ghimbir proaspăt în alimentația ta în timpul sarcinii. Cu toate acestea, rădăcina uscată poate să nu fie bună. Ghimbirul este benefic atâta timp cât îl consumi în cantități moderate, adăugându-l la o rețetă sau în ceai. Nu consuma suplimente de ghimbir dacă nu obții acordul medicului, deoarece concentrațiile mari pot crește riscul de avort spontan.

Ce cantitate de ghimbir este recomandată în sarcină?

 

Poți consuma aproximativ un gram de rădăcină de ghimbir pe zi în două până la patru doze divizate. Poți include ghimbir proaspăt sau uscat pentru greața de dimineață. Însă, trebuie să fii deosebit de atentă în primul trimestru. În timpul primului trimestru, este posibil să suferi de greață, vărsături, stare de rău și schimbări de dispoziție. Deci, cel mai bun moment pentru a bea ceai de ghimbir este atunci când resimți aceste simptome. Ghimbirul ameliorează disconfortul și este revigorant.

Beneficiile consumului de ghimbir în perioada sarcinii

1.   Previne răceala și gripa

Ghimbirul este eficient în tratarea unei răceli comune, a unor afecțiuni minore și a tusei persistente. Sistemul imunitar devine lent când ești gravidă, ceea ce te face vulnerabilă la aceste condiții minore. Ghimbirul are o capacitate excepțională de a stimula imunitatea și de a ajuta să te recuperezi rapid.

2.   Ameliorează balonarea

În timpul sarcinii, digestia încetinește pentru a permite copilului să absoarbă substanțele nutritive. Acest lucru te face să te simți îngreunată, ducând la balonare și gaze. Consumă ghimbir înainte de culcare pentru a evita problemele digestive și pentru a ameliora problema balonării. Poți, de asemenea, să iei o linguriță de suc de ghimbir proaspăt cu miere.

3.   Relaxează mușchii

Atunci când ești gravidă, întregul corp, dar mai ales mușchii pot resimți o oboseală acută. O ceașcă de ceai de ghimbir pe zi te va scuti de oboseala mușchilor, care de obicei rezultă în dureri de spate sau picioare umflate.

Ghimbirul este un aliment indicat în sarcină, însă trebuie consumat cu moderație.

 

Voteaza Consumul de ghimbir in sarcina – Aspecte Pro & Contra!: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile